Indrukwekkende bergen, adembenemende stranden, supervriendelijke locals én een van de goedkope landen van Europa: Montenegro bewijst dat less more is. Ontdek bijvoorbeeld het rijke, culturele erfgoed in hoofdstad Podgorica. Buiten de stad leent de prachtige natuur zich uitstekend voor hiken, paardrijden, mountainbiken en kajakken en met een beetje geluk spot je een wolf of beer.
Lees verder onder de advertentie
Hongarije
Een paar uur vliegen en je landt in Boedapest, Hongarije. Proef de fijne Hongaarse keuken die naast de traditionele goulash een fusion van Franse- en Chinese gerechten kent. Bewonder het mooie Boedapest, stop in een traditionele kávéház (koffiehuis), relax in een thermaal bad of ontdek het land met de trein (treinkaartjes koop je al vanaf € 1,50).
Lees verder onder de advertentie
Griekenland
Eindeloze kilometers kustlijn, archeologische ruïnes van wereldformaat en een sterke geur van feta, oregano en ouzo in traditionele, witte dorpen: Griekenland is misschien wel het beste vakantieland van Europa. Ontdek cultureel erfgoed in hoofdstad Athene of ga juist relaxen op een van de wonderschone eilanden onder de Mediterraanse zon. Probeer Griekse specialiteiten als moussaka en vergeet daarbij vooral niet de lokale wijn te proeven
Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa. En misschien ook wel een van de minst bekende. Dit onontdekte land dat aan Griekenland grenst, is nog steeds niet heel toeristisch en veel bezocht. Toch bijzonder als je weet dat het een geweldige kustlijn heeft met mooie badplaatsen als Sarandë
Lees verder onder de advertentie
Turkije
Goedkoop vakantievieren doe je zeker in zonnig Turkije dat deels in Europa en deels in Azië ligt. Zeker als je een goed All Inclusive resort aan de kust vindt waarbij alle kosten zijn inbegrepen en je dus precies weet wat je uitgeeft. Maar, buiten het resort is het land meestal ook niet duur. Zo is eten en drinken in de Turkse restorans en lokanta’s (zelfbedieningsrestaurants) in vergelijking met Nederland goedkoop; je eet er de lekkerste kebabs, smult van mezzes en drinkt overal çay (thee) of kahve (koffie) voor weinig.
Lees verder onder de advertentie
Cambodja
Overnachten doe je er al voor enkele euro’s per nacht, datzelfde geldt voor lekker eten in de vorm van geurig streetfood. Het Aziatische land is vooral in trek bij avonturiers en backpackers, maar is ook zeer geschikt als je toch die vijfsterrenluxe wilt zonder dat er een duur prijskaartje aan hangt. Wil je het wereldberoemde Angkor Wat zien? Ga dan vooral in de ochtend als de zon opkomt voor een spectaculaire ervaring.
Lees verder onder de advertentie
India
Leven als een raj voor 1,500 rupees (omgerekend zo’n € 22) per dag: het kan in budgetbestemming India. Zelfs als je eersteklas reist in de treinen (de Rajdhani- of de Shatabdi Express zijn het meest comfortabel met airconditioning en maaltijden) en overal taxi’s naartoe neemt, hoef je nog niet echt op je centen te letten. Tip: India is het zevende grootste land ter wereld, dus als je gaat rondreizen moet je goed weten welke delen je wilt bezoeken.
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]