7x goedkope landen voor een bijzondere vakantie

20.08.2019 21:29
goedkope-landen-vakantie

Goedkoop vakantie vieren, dat willen we allemaal wel. Met deze lijst van goedkope, maar bijzondere bestemmingen zit je zeker goed.

Met dank aan Skyscanner.

 

Montenegro

Indrukwekkende bergen, adembenemende stranden, supervriendelijke locals én een van de goedkope landen van Europa: Montenegro bewijst dat less more is. Ontdek bijvoorbeeld het rijke, culturele erfgoed in hoofdstad Podgorica. Buiten de stad leent de prachtige natuur zich uitstekend voor hiken, paardrijden, mountainbiken en kajakken en met een beetje geluk spot je een wolf of beer.

 

Hongarije

Een paar uur vliegen en je landt in Boedapest, Hongarije. Proef de fijne Hongaarse keuken die naast de traditionele goulash een fusion van Franse- en Chinese gerechten kent. Bewonder het mooie Boedapest, stop in een traditionele kávéház (koffiehuis), relax in een thermaal bad of ontdek het land met de trein (treinkaartjes koop je al vanaf € 1,50).

 

Griekenland

Eindeloze kilometers kustlijn, archeologische ruïnes van wereldformaat en een sterke geur van feta, oregano en ouzo in traditionele, witte dorpen: Griekenland is misschien wel het beste vakantieland van Europa. Ontdek cultureel erfgoed in hoofdstad Athene of ga juist relaxen op een van de wonderschone eilanden onder de Mediterraanse zon. Probeer Griekse specialiteiten als moussaka en vergeet daarbij vooral niet de lokale wijn te proeven

 

Lees ook
Hier boek je de beste (en goedkoopste) last minute-vakanties >

 

Albanië

Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa. En misschien ook wel een van de minst bekende. Dit onontdekte land dat aan Griekenland grenst, is nog steeds niet heel toeristisch en veel bezocht. Toch bijzonder als je weet dat het een geweldige kustlijn heeft met mooie badplaatsen als Sarandë

 

Turkije

Goedkoop vakantievieren doe je zeker in zonnig Turkije dat deels in Europa en deels in Azië ligt. Zeker als je een goed All Inclusive resort aan de kust vindt waarbij alle kosten zijn inbegrepen en je dus precies weet wat je uitgeeft.  Maar, buiten het resort is het land meestal ook niet duur. Zo is eten en drinken in de Turkse restorans en lokanta’s (zelfbedieningsrestaurants) in vergelijking met Nederland goedkoop; je eet er de lekkerste kebabs, smult van mezzes en drinkt overal çay (thee) of kahve (koffie) voor weinig. 

 

Cambodja

Overnachten doe je er al voor enkele euro’s per nacht, datzelfde geldt voor lekker eten in de vorm van geurig streetfood. Het Aziatische land is vooral in trek bij avonturiers en backpackers, maar is ook zeer geschikt als je toch die vijfsterrenluxe wilt zonder dat er een duur prijskaartje aan hangt. Wil je het wereldberoemde Angkor Wat zien? Ga dan vooral in de ochtend als de zon opkomt voor een spectaculaire ervaring.

 

India

Leven als een raj voor 1,500 rupees (omgerekend zo’n € 22) per dag: het kan in budgetbestemming India. Zelfs als je eersteklas reist in de treinen (de Rajdhani- of de Shatabdi Express zijn het meest comfortabel met airconditioning en maaltijden) en overal taxi’s naartoe neemt, hoef je nog niet echt op je centen te letten. Tip: India is het zevende grootste land ter wereld, dus als je gaat rondreizen moet je goed weten welke delen je wilt bezoeken.

 

Meer reistips? Volg Kek Mama op Facebook >