7x de leukste paasuitjes in Flevoland

01.04.2024 13:04
uitjes Pasen kinderen Beeld: Unsplash

Pasen staat weer voor de deur. Je kinderen zijn op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag vrij van school. Zo’n lang weekend is natuurlijk het perfecte moment om een leuk paasuitje in te plannen. Woon je in Flevoland? Dan zijn dit de leukste dingen die je kunt doen in jouw omgeving.

1. Pantropica Luttelgeest

Reis in één dag door alle continenten en beleef het ultieme vakantiegevoel in Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve). Ontmoet de leukste dieren, waaronder allerlei soorten vlinders en scoor deze Pasen een chocolade paaseitje bij een rondhuppelende Paashaas. Genieten van een heerlijk paasontbijt? Reserveer dan snel een tafeltje.

2. Buitendag Noordoostpolder

Ook dit jaar wordt er op Tweede Paasdag een buitendag georganiseerd, nu zelfs met nog meer leuke extra’s. Voor zowel jong en oud is er van alles te doen. De jongsten kunnen samen met de Paashaas zoveel mogelijk paaseieren zoeken, springen op de springkussens, het Kabouterpad lopen en de mooiste creaties op hun gezicht laten schminken. Spelletjes genoeg in het spectaculaire spellencircuit, beklim de klimtoren van Polaris, ga djembé trommelen, bezoek de droneshow, of kijk mee naar de houthakkerswedstrijden die gedaan worden door het Stihl demoteam. Verder zijn er een paar nieuwe attracties zoals de ‘Bloodaxe Sibbe’, waar Vikingen een inkijkje geven in hun leven.

3. Jumpsquare Lelystad

Spring alle kanten op in Jumpsquare, waar allemaal trampolines te vinden zijn. Spring van de ene trampoline naar de andere, spring vanaf verschillende hoogtes of spring in een bak met zachte blokken. Kan je kind al een salto? Ook dat kan bij met deze goed verende trampolines.

Lees ook: Kom een dagje ‘gewoon lekker spelen’ in Oud Valkeveen

4. Belevenissenbos Lelystad

Een rustige boswandeling is natuurlijk ook fijn tijdens Pasen, maar in dit bos is zelfs nog meer te doen dan alleen dat. Er is een survivalparcours die dwars door het bos gaat. Ook is er een fietscrossbaan, zijn er zandbulten en is er een stormbaan te vinden. Perfect voor kinderen vanaf zes jaar.

5. Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos Dronten

Op Eerste- en Tweede Paasdag is er in Pannenkoekenrestaurant Het Grote Kabouterbos in Dronten een speciaal Paasontbijtbuffet (van 9.00 tot 11.00 uur) waarin de Paashaas je welkom heet met een welkomstdrankje. Gerechten met ei erin mogen met Pasen ook zeker niet ontbreken, dus geniet van eiergerechten zoals gekookte eitjes en scrambled eggs. In de namiddag/avond (van 15.00 tot 20.00 uur) is er een Paasarrangement, met ook daarbij natuurlijk weer een welkomstdrankje van de Paashaas. Daarnaast kun je spelen in het speelpark of het Kabouterpad lopen, waarbij je de leukste opdrachten kunt doen.

Lees ook: Duiken maar: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

6. The Game Box Almere

The Game Box Almere is een arcadehal met daarin allerlei leuke spelletjes. Van airhockey, tot basketbal, tot auto- en motorracen. Hoe hoger je scoort, hoe grotere de prijs is die je kunt winnen. Dit is aan te raden bij kinderen vanaf ongeveer negen jaar oud.

7. Center Parks De Eemhof (Aqua Mundo) Zeewolde

Is het toch wat regenachtig weer? Geen probleem. In Zeewolde ligt subtropisch zwembad De Eemhof. Hier is een Golfslagbad, Wildwaterbaan en een Kinder-doe-bad. Ga surfen op de Flow Rider of glijd van de stoere Turbo Twister. Wil je duiken en de prachtige onderwaterwereld zien, volg dan een duik instructie. Aan waterpret geen tekort.

Bron: DagjeWeg.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.