7x de leukste klimbossen om dit weekend te bezoeken

13.05.2022 11:00
Klimpark Beeld: Getty Images

Het wordt dit weekend prachtig weer: de uitgelezen kans voor een avontuurlijk uitje met de kids. Een klimbos is een toffe activiteit én je zit tussen de boomtoppen lekker koel in de schaduw. Hier vind je de leukste klimbossen van Nederland op een rijtje. 

1. Klimbos Gooi-Eemland – Lage Vuursche

Klimbos Gooi-Eemland ligt in Lage Vuursche, centraal in het land. Voor kinderen boven de 1.20 meter zijn er 4 routes in dit bos. Zijn je kids langer dan 1.40 meter? Dan kunnen ze 10 routes klimmen en zijn ze wel zo’n drie uur zoet. Het klimpark is zowel zaterdag als zondag geopend van 10.00 tot 18.30 uur.

Er is een grijze route voor de echte durfals: in deze route zit een vrije val. Durf jij het aan?

2. Fun Forest Amsterdam – Amsterdam

Dit park is onderdeel van een grotere organisatie met meerdere klimparken door het hele land. Je klimt en klautert over touwladders, loopbruggen en kabels door de boomtoppen.

In dit klimbos mag je al op pad als je 1.10 meter lang bent.

3. AvaTarZ Nature Park – Deurningen

In het Oosten van het land vind je dit mooie klimpark in Deurningen. Je gaat op avontuur in de natuur, want onderweg kom je mooie uitzichten tegen. Het is het grootste klimpark van Nederland, met wel 110 hindernissen en 15 ziplines. En ben je uitgeklommen? Dan kun je natuurlijk nog even blijven voor een drankje.

4. Fun Forest Venlo-Tegelen – Venlo

Tijdens het klimmen in dit park kom je verschillende obstakels en hindernissen tegen. Je moet een Tarzan slinger gebruiken en komt een snowboard tegen. De Extreme parcoursen in dit park gaan wel tot 15 meter hoogte. Geen goed idee als je hoogtevrees hebt dus…

5. Fundustry Viking Adventures – Ewijk

Dit klimpark is een verlaten vikingdorp. Je komt dus niet alleen klimmen, maar waant je ook meteen in een andere wereld. Naast klimmen kun je hier ook een speurtocht doen, vlotten bouwen, workshops volgen of het blote-voeten-pad lopen. Genoeg leuks te doen dus! Let op: dit park is voor kinderen vanaf 1.30 meter.

6. Klimbos Brabantse Wal – Bergen op Zoom

Een echte tokkelroute, grote netten en een vrije val: ga op avontuur in het Brabantse bos. Je bepaalt zelf hoe hoog je durft te gaan. Ook hier is een grijze route, voor als je écht alles aandurft. Voor de kleintjes zijn er genoeg lagere routes om te klimmen. Extra leuk: er is geen maximum leeftijd, dus opa en oma kunnen gewoon mee!

7. Pretpark Aventoer – Burgum

In het friese Burgum ligt het pretpark Aventoer. In dit park vind je de langste tokkelbaan van Nederland en nog veel meer toffe parcours. Klaar met klimmen? Er zijn nog heel veel andere activiteiten, zoals Glow in the dark-golf, LED-bowlen en lasergamen. Je kunt er dus zelfs een dagvullend programma van maken.

Om op te letten

  • Check goed van tevoren hoe lang je kinderen zijn, zo voorkom je teleurstellingen bij aankomst. De meeste klimparken zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en ze moeten minimaal 1.20 meter hoog zijn, maar check altijd even de site van het desbetreffende park.
  • Trek gemakkelijke kleding en goede stevige schoenen aan. Je mag niet klimmen met sandalen.
  • Je kunt vaak mee klimmen met je kinderen, maar je kinderen mogen ook alleen op pad. Vergeet niet een eigen ticket te scoren als je mee klimt!
  • In veel parken kun je ook kinderfeestjes geven: super leuk als jouw kind een echte avonturier is!

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.