Promotie


Van een autospeurtocht, het besturen van een baggerschip tot aan het voeren van insecten. Deze uitjes hebben één ding gemeen: ze zijn hartstikke origineel en stuk voor stuk verrassend. 

1. Op safari in Nederland

Ja, je leest het goed. Jachtluipaarden, giraffen, zebra’s en leeuwen: je kunt ze allemaal bekijken vanuit je eigen auto als je naar Safaripark Beekse Bergen gaat. De safari duurt een uurtje en halverwege kun je neerstrijken in het Kongo Restaurant. Klaar met de rit? Kun je mooi het park in om alle andere dieren te bewonderen.

 

2. Dagje industriegebied

Wisten we niet, dat een uitje naar een industriegebied zo leuk kon zijn. Bij Informatiecentrum FutureLand in Rotterdam kom je alles te weten over Maasvlakte 2, maar is er nog veel meer leuks te doen. Je kind kan zelf een groot baggerschip besturen en er zand mee verplaatsen, containers op een schip laden en een rondrit maken met de FutureLand Express om de containerterminal te zien. En het allermooiste: het is helemaal gratis.
 

3. Franse elegantie

Moet je heen: de 13e editie van het Concours d'Élégance, het grootste klassiekerevenement in Nederland op het gebied van auto's. Dit jaar is het Concours d'Élégance op 1 en 2 juli op een geweldige locatie: Paleis het Loo in Apeldoorn. Er zijn prachtige, elegante Franse auto's, er is een Royal fair met autoproducten, sieraden, antiek en kunst en je kunt verrukkelijk eten bij een van de vele foodtrucks.

 

4. Net zo makkelijk

Geweldig idee voor als het regent: een autospeurtocht. In Brabant hebben ze een complete website met verschillende tochten die je kunt maken. Op de routes vind je bezienswaardigheden, bossen, speeltuinen, eetcafés, terrasjes en bijzondere plekken waar je normaal niet zomaar komt. Tijdens de rit krijg je verschillende vragen en raadsels. En dan maken jullie ook nog eens kans op de inhoud van de schatkist als jullie de geheime code vinden.

 

5. Sprinkhanen voeren

Als je een keer iets anders wilt dan een normale dierentuin, moet je echt naar DoeZoo in Leens (op een halfuurtje van Groningen) gaan. Daar heb je namelijk ontelbaar veel insecten, maar ook hagedissen, neusberen, kikkers, stinkdieren, spinnen en slangen. Je kunt ook een rondleiding volgen en insecten vasthouden, aanraken of voeren. Oh, en DoeZoo is voor een groot deel overdekt (ruim 900 vierkante meter), dus je kunt er ook naartoe als het regent.

 

Ook leuk: een verrassingsproefrit

Het zal je maar gebeuren dat je oog in oog staat met je idool. Dat overkwam de 10-jarige Naima – groot fan van vlogger Beautynezz – terwijl ze met haar ouders een proefritje maakte in de nieuwe Renault SCÉNIC. Naima is stomverbaasd als Beautynezz ineens instapt. En dat verraste gezicht is geweldig om te zien.

 

Wat handig

De nieuwe Renault SCÉNIC is sowieso een fijne auto als je kinderen hebt. Zo kunnen de stoelen van de achterbank verschoven worden om meer kofferbakruimte te creëren, wat ideaal is als je een dagje weg of op vakantie gaat. Kinderen hebben een uitklapbaar tafeltje en dan zijn er ook nog eens allerlei handige vakjes met USB-aansluitingen. Hoef je je in ieder geval niet druk te maken dat de batterij van de iPad het begeeft terwijl jullie nog een uur moeten rijden.

Meer weten over de Renault Scénic en Drive & Surprise? Klik hier.

 

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >