In samenwerking met Kek Mama

6x dit is geweldig in Hamburg met kinderen (en win!)

08.12.2017 06:05
© Planetarium Hamburg-Tanguillium © Planetarium Hamburg-Tanguillium

Op vakantie in Noord-Europa tijdens de kerstvakantie of volgend jaar? Ja, natuurlijk! Boek eens een tripje naar Hamburg. Leuk voor het hele gezin en veel uitjes zijn overdekt.

1.      Miniatuur Wonderland is met in totaal dertien kilometer rails het grootste modelspoor ter wereld, maar de attractie verdient veel meer eer. De miniatuurwereld, compleet met landenthema’s en vluchthaven, is tot in het meest bizarre, kleine detail uitgewerkt. En open tot één uur ’s nachts, mocht je echt tijd tekort komen met sightseeën. 

 

2.      Het planetarium ligt in Hamburgs grootste stadpark en is volledig ingericht op kinderen. Je hebt er bovendien een waanzinnig uitzicht over de stad.

 

3.      Spannend: in dierentuin Hagenbeck mag je de olifanten en giraffen nog zelf voeren. Een zakje noten koop je bij de ingang. De kinderen kunnen er ook ponyrijden én er is een gigantische speeltuin.

 

4.      Rennen! In het Chocoversum draait alles om chocola. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur reis je van het tropisch regenwoud waar de cacaoboon groeit, via de haven van Hamburg naar de chocoladefabriek. Nog leuker: behalve proeven kun je er je eigen chocola maken. Hoogtepuntje.

 

5.      Vanaf 27 november wordt Hamburg omgetoverd tot de kerst hoofdstad van het Noorden. De zestien kerstmarkten in het centrum trekken meer dan zes miljoen bezoekers per jaar. De traditionele markten met als hoogtepunt een kerst optocht zijn niet te missen als je er in deze periode bent.

 

6.      Je kunt natuurlijk niet naar Hamburg zonder de haven en de naastgelegen Speicherstadt, een complex van oude pakhuizen te bezoeken. Tussen de containers en hijskranen verrijst het ene moderne pand na het andere, met als hoogtepunt het futuristische concertgebouw Elbphilharmonie. Rotweer? Kan jullie het schelen: het barst er van de cafés en restaurants. Of bekijk alles eens vanuit een overdekte rondvaartboot.

Meer tips vind je op hamburg-travel.com

De winactie sluit op maandag 18 december. Bekijk hier de voorwaarden voor deelname.