6x de hort op in de zomervakantie

07.07.2016 12:42
Beeld: Getty Beeld: Getty

Wat gaan we doen vandaag? Pannenkoeken eten tussen 650 geiten of gamen zonder muntjes? Loods het hele spul de deur uit en maak van elke vakantiedag een feestje.

1. Theater in het groen

Heel indrukwekkend is het openluchttheater van Valkenburg. De buitenvoorstellingen zijn in het mooie groen, maar binnen in de sfeervol verlichte mergelgrotten is het minstens zo leuk. Bijna iedere zondagochtend is er een voorstelling voor kinderen (kindervoorstellingen € 7, openluchttheater-valkenburg.nl).

 

2. Een bolletje geit, alstublieft

Geitenkaas, geitenmelk en zelfs geitenijs vind je bij zorgboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp. Kinderen kunnen er met de 650 geiten knuffelen, maar ook pannenkoeken eten en een geitenijsje proberen (demekkerstee.nl).

 

3. Gamen zonder muntjes

Het mag dan het Bonami Spelcomputer Museum heten, in de praktijk betekent het vooral een heel grote ruimte waar je eindeloos kunt gamen. Leuk: er zijn ook ouderwetse spelcomputers en flipperkasten te vinden en alles is speelklaar zonder gedoe met muntjes (in Zwolle, t/m 4 jaar gratis, anders € 12, spelcomputermuseum.nl).

 

4. Bofkonten knuffelen, inclusief diploma

In Amstelveen ligt Het beloofde Varkensland, het huis van de Bofkonten: een varkensfamilie die dol is op knuffelen. Tijdens een workshop leer je hoe je ze het best kan masseren, zodat niet alleen het beest, maar ook jij er ineens heel ontspannen bij zit – of ligt. De dag is inclusief een rondleiding, soep en een varkensdiploma (t/m 12 jaar € 12, anders €35, hetbeloofdevarkensland.nl).

 

5. Olifantenpoep scheppen

Zin in een dagje dierentuin? Dat is nog leuker als je zelf als dierenverzorger bent. BIj Dierenpark Amersfoort mogen kinderen vanaf 5 jaar aan de slag. Een uur voor de deuren opengaan mogen ze al naar binnen. En dan: bezem in de hand en het olifantenhok in. Na het schoonmaken mogen de poepscheppers eten voor de olifanten verstoppen. Wees er snel bij want er is maar plek voor 20 kinderen. (€ 5 naast de entreeprijs van € 18 voor 3 t/m 12 jaar en € 21 voor volwassenen, dierenparkamersfoort.nl en klik op ‘Help de verzorger').

 

6. Papa is de weg kwijt

In Ruurlo ligt het grootste doolhof van Nederland: maar liefst 8740 vierkante meter. Hou jij liever het overzicht? Dan kun je terecht op het platform waar vanaf je de dolende gasten prima in de gaten kunt houden (tot 12 jaar € 2, anders € 3, doolhofruurlo.nl).