In samenwerking met Kek Mama

6 x waarom je deze zomervakantie naar Zweden wilt

10.01.2019 13:59

Heb je de camping in Frankrijk of Italië wel gezien? Pak dan de auto naar het Noorden voor een avontuurlijke familievakantie in Zweden. Een soort XL outdoor speelparadijs omringd door waanzinnige natuur. 

1. Geen ‘Maaam, zijn we er al?’

Met de auto naar Zweden is een stuk leuker en avontuurlijker dan in de file staan het zonnige Zuiden. Rijd naar het Duitse Kiel en pak daar met de auto de veerboot (Stena Line) die je in één nacht naar Göteborg brengt. Slapen op een boot: welk kind stemt niet voor? Zeker als ze weten dat er ook een spannende speurtocht is uitgezet.

2. Vervelen is onmogelijk

Zweden is één groot outdoor speelparadijs.  Zwemmen, fietsen, wandelen, vissen, kanovaren, raften of boomtopklimmen: het kan overal. Ook niet te missen: in de avond speuren naar de Koning van de bossen tijdens een elandsafari en op beversafari met de kajak.

3. Grote kans op privé-stranden

In Zweden zit je niet hutjemutje op het strand, maar heb je eerder kans op een privé-strand. Aan één van de prachtige Zweedse meren midden in de natuur of aan de kust in het Zuiden. Tip: neem een schepnet mee en ga krabbetjes vangen.

4. De natuur is er belachelijk mooi (en gratis)

Eindeloze meren, ruige kustlijnen, dromerige eilanden met idyllische rode stuga’s,  kletterende watervallen en uitgestrekte dennenbossen. Alleen de ansichtkaartwaardige natuur is al een reden om naar Zweden af te reizen. Er geldt een allemansrecht, wat wil zeggen dat je vrij mag wandelen, zwemmen en kamperen. Wie zegt dat een vakantie in Zweden duur is?

5. Zweedse steden zijn hip én kindvriendelijk

Naast rust en natuur, staat Zweden ook bekend om zijn hippe steden (mét goede koffie!) zoals Stockholm en Göteborg. Die ook nog eens heel kindvriendelijk zijn met veel leuke (soms zelfs gratis) musea en fijne parken waar je lekker in de schaduw kunt picknicken. Pak vooral de fiets om de steden te verkennen.

6. Je wordt er helemaal zen

Geen XL zwemparadijzen en 24/7 animatie, maar een vuurtje stoken, marshmallow bakken en je vers gevangen visje roosteren op de BBQ. Geen buren op één meter afstand, maar veel ruimte en groen om je heen. In Zweden vind je de mooiste vakantieparken midden in de natuur waar je écht tot rust komt. Tip: overnacht in een traditionele stuga met sauna. Jij hebt tenslotte ook vakantie.

Inpakken en wegwezen

Enthousiast geworden? Maak het jezelf makkelijk en boek een ‘Summer Adventure’ naar Zweden. Zo weet je zeker dat je het beste uit je vakantie haalt zonder stress en gedoe. De vakantieparken zijn geselecteerd op de ideale ligging middenin de natuur en er zijn verschillende activiteiten inbegrepen, waaronder een elandsafari en raften. Buro Scanbrit  is al ruim 50 jaar reisspecialist voor vakanties naar Zweden en biedt verschillende Summer Adventures. Bijvoorbeeld deze 15/16-daagse actieve familiereis met verblijf in vakantiewoningen inclusief overtocht en excursies vanaf € 446 p.p. (bij 4 personen).

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >