5x verrassende steden dicht bij Nederland

03.01.2018 09:50
verrassende-steden-dicht-bij-nederland

Een paar dagen weg voor een stedentrip, maar geen zin in een lange reis? Er zijn genoeg steden in de buurt van Nederland. Reiszoekmachine Skyscanner selecteerde de leukste voor je.


Metz

De meeste mensen scheuren er voorbij als ze onderweg zijn naar Zuid-Frankrijk en dat is jammer, want het is een leuke plek waar veel te doen is – en dat op nog geen 4,5 uur rijden. Neem allereerst het Centre Pompidou, een kunstwalhalla met de mooiste exposities. Ga daarna naar de prachtige kathedraal St. Etienne en vervolgens eten in de Marché Couvert, een overdekte markt in een voormalig bisschoppelijk paleis. Je kunt trouwens goed winkelen in Metz: doorkruis de Rue Serpenoise en Rue des Clercs voor de bekende merken en ga naar Rue des Jardins, Outre-Seille en Rue Taison voor designerstores en kunstgaleries.

 

Gent

Een prachtige stad met trapgevelhuizen, sluipstraatjes, waterwegen als de Leie en Ketelvaart en een creatieve sfeer. Dat laatste is mede te danken aan de vele studenten van de Academie voor Beeldend Kunsten en de Universiteit van Gent. Voor de beste terrassen, de leukste cafés, hippe winkels en ateliers ga je naar het historische hart van de stad, bekend als De Kuip. De Belgische culi-klassiekers? Bier, pralines, frieten en Gentse Waterzooi.

 

Lees ook
Waarom een stedentrip naar Barcelona geweldig is met kinderen >

 

Liverpool

Wist je dat Liverpool na Londen de grootste collectie musea en galeries van Engeland heeft? Naast een levendige muziekscene (the Beatles als pionier) en geweldige winkels. En o ja, er schijnen ook nog een of twee goede voetbalclubs te zijn. Koers met de beroemde ferry (vindt je kind vast leuk) over de rivier de Mersey, ontdek de Tate Liverpool gallery of doe een Beatles trail. Plan je een stedentrip in juli? Bezoek dan het Liverpool International Music Festival (LIMF), een van de beste festivals in het Verenigd Koninkrijk.

 

Luxemburg-stad

Voor het historische gevoel ga je naar Place d’Armes, zie je de Kathedraal van Luxemburg en bezoek je de oude vestingstad Grund, gelegen in een kloof aan de rivier de Alzette. Grund is het frivole deel van Luxemburg met veel studenten en de leukste cafés. Je kunt hier ook goed een terrasje pakken of picknicken aan de waterkant. Ook de Casemates du Bock, de Kazematten, het ondergrondse doolhof met ontelbaar veel verborgen gangen onder de stad, is de moeite waard. Goede musea? Het Musée National d'Histoire et d'Art Luxembourg (MNHA), het MUDAM, Musée d’art moderne Grand-duc Jean en het Natuurhistorisch museum.

 

Düsseldorf

Er is bijna geen andere Europese stad met zoveel winkels op een relatief klein oppervlak dan Düsseldorf. Van bekende merken op de Königsallee tot vintage boetiekjes in Bilk. Wissel het shoppen af met historie in de Altstadt, met bekende gebouwen zoals als de Andreaskirche, het Rathaus en de St. Lambertus Basiliek. Het kunstrandje van Düsseldorf ontdek je bij de Medienhafen, een stadsdeel met een fijne mix van moderne architectuur en een industrieel havengebied met geweldig leuke koffiecafés en restaurants.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >