5x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater

05.06.2019 10:08
uitjes kinderen muziek theater Beeld: Shutterstock

Op zoek naar een leuke muziek- of theatervoorstelling om met je kind naar toe te gaan? Check hier de vijf leukste voorstellingen van de komende maanden.

The Lion King (6+)

Leuker dan de film: musical The Lion King is nog tot eind juli te zien in het reusachtige Circustheater in Scheveningen. Niet alleen een hele belevenis voor je kind, ook voor jou een heerlijke middag (of avond) uit. Er zijn zowel vroege als late middagvoorstellingen. Hakuna Matata! Klik hier voor de speellijst.

 

De Gruffalo (3+)

Hij heeft oranje ogen, een tong zo zwart als drop, en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn kop. Wie kent hem niet? De gruffalo! Wie niet sterk is, moet slim zijn, leert de muis in deze voorstelling van theatergezelschap Meneer Monster, naar het bekende boek van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Wanneer hij wordt uitgenodigd door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang, ontdekt hij al snel dat hij zélf het hoofdgerecht is, en verzint de gruwelijke gruffalo om aan zijn lot te ontsnappen. Maar dan komt hij een gruffalo in het echt tegen… Heerlijke, kleinschalige voorstelling, waarbij het publiek dicht op het podium zit. Er zijn ook openluchtvoorstellingen: klik hier voor de volledige speellijst.

 

Lees ook:
5x leuke kinderfilms die je in de bioscoop moet zien >

 

Agent en Boef (3+)

Boef woont gezellig in de gevangenis bij Agent, maar al zijn ze de beste vrienden; Boef wil nog weleens ontsnappen. Dat levert niet alleen een heel grappige, maar ook muzikale voorstelling op van De Toren van Geluid, gebaseerd op de bekroonde prentenboeken van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Bovendien zit de show vol spelletjes. Hij toert door het hele land; zie hier waar en wanneer.

 

Fat Boys (6+)

Lekker: een familievoorstelling met een rauw randje die óók genieten is voor jou. In Fatboys, door het nieuwe jeugdtheatergezelschap Het Ministerie van Onverrichter Zake, is Thomas is wel duizend dingen tegelijk. Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, precies goed, een beste vriend, een nagel aan een doodskist, expert op het gebied van knaagdieren en snoep, gekmakend luidruchtig en nog 991 dingen meer. Met zijn beste vriend Erik (super traag, super dom en super sterk) stort hij zich met volle overgave in alles wat het leven te bieden heeft en meer. Heerlijk grappig en herkenbaar, en tot februari 2020 slechts vier keer te zien, dus klik snel hier.

 

De Sprookjes Revue (3+)

Van begin tot het eind een feest: voor De Sprookjes Revue heeft Het Kleine Theater de leukste liedjes en scenes uit al haar voorstellingen verzameld en tot één, grote swingende revue met een kinderliedjes-medley gemaakt. Tel daarbij op dat er ook talloze sprookjesfiguren langskomen in de show, en je wilt niet anders dan nu kaartjes boeken. De speellijst (er staat ook een voorstelling op De Parade in Utrecht) vind je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >