5x leuke plekken om te suppen met kinderen

02.07.2019 11:33
suppen met kinderen

Stand Up Paddling – of gewoon suppen – is niet alleen voor op vakantie. Ook in Nederland vind je de leukste plekjes op met de plank het water op te gaan. Check dit lijstje maar.

Ook al hebben jij en je kind nog nooit op een surfplank gestaan, suppen is een sport voor iedereen. Je staat met een peddel in je handen op een board en beweegt rustig over het water. Nog lang niet iedereen kent de sport in Nederland, maar het wordt wel steeds populairder.

Bij verschillende surfscholen kun je lessen volgen om te leren hoe je in balans op een board blijft staan. Heb je het eenmaal een beetje onder de knie, dan is niets leukers dan de plassen en meren op te gaan en relaxed te suppen. Extra fijn: je gebruikt zowel je been-, arm- en bovenlijfspieren, dus het is nog goed voor je body ook.

Benieuwd waar je in Nederland goed kunt suppen of de sport kunt leren? Wij zetten de leukste plekjes voor je op een rij.

 

Camperduin – Noord-Holland

Heeft je kind nog nooit op een sup-board gestaan? In Camperduin vind je een prachtige lagune waar je kind het bij een SUP-clinic in alle rust kan leren. Heeft hij de basis een beetje onder de knie, dan gaat de les verder in de branding van de Noordzee.
vanaf 7 jaar

Amsterdam – Noord-Holland

Suppen op je verjaardagspartijtje? Bij Outdoor & Watersport Jeugdland organiseren ze SUP-feestjes voor kinderen. Je krijgt anderhalf uur les van een ervaren instructeur, waarbij je verschillende peddels gebruikt én spelletjes speelt op de plank. Daarna is er nog volop tijd om je uit te leven in de speeltuin, waterspeelplaats en het huttendorp.
vanaf 8 jaar

 

Lees ook:
11x leuke uitjes met water >

 

Friesland

Ook in het noorden van het land is er natuurlijk genoeg water om lekker te gaan suppen. In Friesland vind je verschillende SUP-scholen waar je de sport kunt leren, maar ook een board kunt huren en zelf het water op kunt gaan.

In Leeuwarden kunnen kinderen lid worden van de SUP Kids Club en elke woensdagmiddag meedoen met SUP activiteiten en strandspelletjes.

 

Amersfoort – Utrecht

Basistechniek, veiligheid, spelletjes, een wedstrijdje: je leert het allemaal als je een uur een SUP-les neemt in Amersfoort Vathorst. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen wordt er een kleine tocht gemaakt door de wijk.

Is je kind jonger dan 8 jaar? Dan kun je samen meedoen aan een Ouder-Kind SUP-clinic. Jij doet het werk, je kind zit met een reddingsvest voorop je board en kijkt z’n ogen uit.

Loosdrechtse Plassen – Noord-Holland

Als je kind al vaker op een board gestaan heeft, dan kan hij bij de SUP-school in Loosdrecht meedoen met de speciale SUPKids-middagen. Op en rondom het eiland in natuurgebied De Vuntus wordt er gesupt, gezwommen en gespeeld. Nog leerzaam ook, want de nadruk ligt op het milieu: met zoekkaarten van Natuurmonumenten doen kinderen spelletjes en ze gaan op Mini Adventure op het water.
vanaf 8 jaar

 

Nog meer sportieve uitjes? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >