5x leuke lunchplekken met kinderen in en om Amersfoort

30.10.2019 08:07
lunchplekken kinderen Amersfoort Beeld: Shutterstock

Lunchen met de kinderen; in Amersfoort en omstreken vind je een paar wel héél fijne pareltjes om er een bijzonder uitje van te maken.

1. Juffrouw Jacoba

Klinkt als een nuffige juf, ís het niet. Juffrouw Jacoba is namelijk… een teckel. Alleen geschikt voor dierenliefhebbers dus, deze crêperie in Amersfoort, want de gastvrouw begroet iedere bezoeker met een kwispelende staart en natte neus. Zie daarna nog maar eens een keuze te maken uit het menu vol crêpes, galettes, croques en wentelteefjes – zó uit de Bretonse keuken.
 

2. Hans en Grietje

Is het een restaurant, of is het een lunapark? In pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde zijn de tafels behekst, staan de kamers op hun kop en gaan de vloeren heen en weer. Een beetje spannend is dat wel, maar gelukkig kun je alles zelf bedienen. En gewoon buitenspelen na een pannenkoek kan ook. Buiten is een grote speeltuin met tunnels, springkussens, een skelterbaan, snoeptoren (met snoepmuseum!) en nog veel meer.
 

3. Moeke

Oma kookt alles het lekkerst, dus tafelen bij Moeke betekent feest. Op woensdagmiddag bakt ze kinderpannenkoeken voor € 3,50, maar eigenlijk wil je elke dag wel aanschuiven in de Nijkerkse boerderij. Voor een hamburger of salade bijvoorbeeld, of beter nog: de specialiteiten kaassoep en flammkuchen.
 

4. Coffee Corazon

Koffie met een boek, rustig lunchen zonder één keer ‘mama’ te horen; wanneer maakte je dat voor het laatst mee? Precies, op naar Coffee Corazon dus. Het restaurant is namelijk ingericht op kinderen, met een speciale kinderverdieping én een babykamer met commode. Zelfs op de lunchkaart staan kinderen centraal: je vindt er onder meer fruithapjes, kindersmoothies, poffertjes en een pizzapunt. Geen zorgen: voor jou is er een gigantische keus aan broodjes.
 

5. Brood & Zoets

Niet alleen de menukaart is van suiker, ook de inrichting is mierzoet. Gegarandeerd een hit met kinderen, dus. Brood & Zoets (met roze plafond) ligt aan één van de mooiste grachten van Amersfoort. Gezond eten kan er ook: naast (ook suikervrije) taart serveren ze sappen, biologische quiche en broodjes.

 

Meer uitjes met kinderen? Volg ons op Facebook.