5x leuke herfstuitjes in Arnhem voor kinderen

25.11.2019 13:16
uitjes-herfst-kinderen-arnhem

Of je nu graag een frisse neus haalt of liever binnen zit in de herfst: in het fijne Arnhem kun je met je kind alle kanten op. Bekijk dit lijstje maar.

Watermuseum – Arnhem

Het stikt er van de musea in en rond de stad, maar een van de leukere is toch wel het Watermuseum. Je kind kan hier proefjes en experimenten met water doen in een speciaal lab. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. En heel handig, het ligt op steenworp afstand lopen het Centraal Station. Zo zit je snel weer lekker warm en droog.

 

Sonsbeekpark

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, dan is het heerlijk vertoeven in het Sonsbeekpark. Dit is het bekendste park van de stad, ook op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station. 's Zomers kun je er picknicken, maar ook in de herfst is het er prachtig en doe je er samen met je kind de leukste spelletjes. Nog een tip: de grote uitkijktoren Belvédère – ruim 28 meter hoog – kun je voor 1 euro beklimmen via een wenteltrap. 

 

Lees ook
Lunchen in Arnhem met kinderen: hier moet je zijn >

 

Buitenspelen

Is jouw kind het liefst de hele dag buiten? Dan zit je in Arnhem zeker goed. Hier vind je namelijk genoeg (gratis) buitenspeelplekken om wel een paar uur zoet te zijn. Neem bijvoorbeeld het speelbos aan de rand van de woonwijk Schuytgraaf, bouwspeelplaats de Leuke Linde of het enorme feestaardvarken in de buurt van het centrum.

 

Indoor speelparadijs

En komt het écht met bakken uit de lucht? Dan kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor een indoor speelparadijs. In Arnhem heb je bijvoorbeeld Monkey Town. Op meer dan 2600 vierkante meter vind je speeltoestellen waar hij kan klimmen, klauteren, trampolinespringen en nog veel meer. Ook is er een lasergame en kan je kind op ontdekking in de Escaperoom. Een ander leuke binnenspeeltuin in Arnhem is Ballorig.

 

Theater

In het stadstheater van Arnhem vinden wisselende voorstellingen plaats die zeker een bezoek waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Sinterklaasfeest (2+) of Brugklas de Musical (9+)? Check hier het huidige aanbod.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >