5x heerlijke uitjes in de zomer

13.07.2017 11:02
heerlijke-uitjes-zomer

Van rijden in een huifkar tot ‘vliegen’ in een F-16: wij zetten iedere week vijf fijne uitjes in de zomer voor je op een rij.

Opdat dit de leukste zomer ooit wordt.

 

Maak aardbeientaart, rij in een huifkar

In het Aardeienhof in Gemert draait alles om aardbeien. Er zijn workshops waar je aardbeienjam en aartbeientaart leert maken, je kunt een rondleiding krijgen, meegaan met een huifkartocht of spelen in de speeltuin. Op sommige dagen is er ook een boerenmarkt met allerlei verse producten zoals asperges, peren en kersen. (t/m 12 jaar € 5,50, vanaf 13 jaar € 2, aardbeienhof.nl)

 

Buskruit maken, in een F-16 vliegen

Maak je eigen buskruit, vlieg in een F-16 simulator, schakel vijandelijke tanks uit en kom alles te weten over de Nederlandse krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum in Soest. Ook worden er workshops gegeven, bijvoorbeeld in camoufleren. (tot 4 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50, vanaf 13 jaar € 12,50, nmm.nl)

 

Lees ook
15x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

 

Iedereen heeft rode haren

Van 1 tot en met 4 september zijn de Redhead Days in Breda en wordt de stad overstroomd door roodharigen uit meer dan tachtig landen. Er is van alles te doen: van lezingen, exposities en modeshows tot muziek en kinderactiviteiten. Overigens is iedereen met een andere haarkleur ook welkom. (gratis toegang, redheaddays.nl)

 

Dansen door sprookjesland

Van Klein Duimpje tot Pinokkio: je komt ze allemaal tegen in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Er is een kabauterdorp, een sprookjesbos, een kasteel met klimmuren, vogeltjestrein, kinderboerderij, speeltuin en de hele dag door zijn er musicalvoorstellingen. Het attractiepark is geschikt voor kinderen tot circa tien jaar. (tot 2 jaar gratis, vanaf 2 jaar € 9,95, sprookjeswonderland.nl)

 

Is je kind een echte slimmerik?

Neem het mee naar Expeditie Knappe Koppen in het Maritiem Museum in Rotterdam. Je kind gaat op ontdekkingsreis, moet raadsels oplossen, maakt kennis met wetenschappers uit de zeventiende eeuw en leert van alles van astronaut André Kuipers. (tot 4 jaar gratis, 4 t/m 15 jaar € 7,50, vanaf 16 € 11,50, maritiemmuseum.nl)