5x fijne wandelroutes in Zeeland

21.01.2021 12:02
fijne wandelroutes Zeeland Beeld: Shutterstock

Zin om een dagje uit te waaien in Zeeland? Wij zetten de leukste (kindvriendelijke) routes voor je op een rij.

Hulst

Duik in de geschiedenis in de leuke plaats Hulst. Deze stad ligt in het zuiden van Zeeland, vlakbij Antwerpen, en bevat nog resten van de verdedigingswerken uit de zeventiende eeuw.

Tijdens een wandeling van vier kilometer loop je onder meer langs de vestingwallen en vier stadspoorten. Met kinderen interessant én prima te doen, want je doet er ongeveer een uurtje over.

Hier vind je de routebeschrijving.

 

Zuid-Beveland

Iets langer ben je onderweg bij deze wandeling (10 km) op Zuid-Beveland, die vooral een aanrader is in het voorjaar. In die periode staan de dijken namelijk volop in bloei en dat zorgt voor de mooiste bloemen en planten.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij Schaapskooi Schaap en Zo, want in mei komen de schapen weer lekker buiten grazen.

Meer info vind je hier.
 

Lees ook:
5x tips voor een leuk dagje Zeeland >

 

Rode wandelroute Zeepeduinen en Slot Haamstede

Zin om een middagje in de stad te combineren met een wandeling? Dan zit je goed met deze rode wandelroute van Natuurmonumenten. Je start bij Slot Haamstede en loopt vervolgens de duinen in, waarbij je ook op de Walvisbunker uit de Tweede Wereldoorlog stuit.

Onderweg kun je overstappen op een uitgebreidere (witte) wandelroute, of de rode paaltjes blijven volgen om uiteindelijk weer terug te komen in Burgh-Haamstede.

 

Volle Maan wandeling in Grevelingen

Het gebied rondom het Grevelingenmeer is sowieso al mooi, maar al helemaal als je er ’s avonds wandelt bij volle maan. Op verschillende data kun je met een boswachter een wandelexcursie maken van anderhalf tot twee uur, die speciaal gericht is op families. 

Dus trek je warme kleding aan, neem je verrekijker mee en ga op pad: de wandeling is zo’n vier kilometer lang.

Data en tijden vind je hier.

 

Walcheren

Een wandeling met voor ieder wat wils: je loopt door het bos, maar ook langs de Westerschelde en door het authentieke dorp Ritthem. Bovendien kom je langs het oudste zeefort van West-Europa, Fort Remmekens. Wie weet spot je daar wel een aantal vleermuizen, want er leven drie verschillende soorten in het fort.

De wandeling is zo’n tien kilometer lang en je doet er ruim tweeënhalf uur over.

Meer informatie vind je hier.

 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

 

Nog meer fijne tips om buiten te doen met je gezin?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >