5x de tofste lunchplekken in Tilburg

07.11.2019 08:20
lunchen kinderen tilburg Beeld: Shutterstock

Tilburg, ja. Toch een beetje een vergeten stad wanneer je aan een dagje uit denkt, maar jóngens wat kun je hier leuk lunchen met kinderen.

1. Het Ketelhuis

Kijk, dit wil je. In een voormalige fabriek (denk: industrieel, ongedwongen én gezellig) eten de kinderen pannenkoeken, terwijl jij.., nou ja, ook pannenkoeken eet, of iets anders van de uitgebreide lunchkaart. De absolute topper van deze locatie: er is een binnenspeelplek mét begeleiding. En een buitenspeeltuin trouwens, maar daar zouden wij in deze herfstige tijd lekker niets over zeggen.

 

2. Lunchcafé Nieuwland

Bij Lunchcafé Nieuwland ‘letten ze op de kleintjes’, belooft de website. En dat is meer dan waar, want terwijl jij lekker met een krantje en een broodje geniet van wat tijd voor jezelf, eet je kind hier een ‘boterhammenpret’ (half zoet, half hartig), wentelteefjes, of een tosti. Met genoeg speelgoed om zichzelf te vermaken, ook nog.  

 

3. Café Ovide

In één rechte lijn naar dit paradijs, want bij café Ovide lunch je zelf niet alleen overheerlijk, voor de kinderen is er ook nog een aparte speelkamer. Dat is nog niet alles, want plan je bezoek een béétje handig, en kind kan er ook nog koekjes bakken, naar de kinderkapper of professioneel op de foto.

 

4. De Spaarbank

Omdat het één van de mooiste panden van Tilburg is. Omdat het maar een paar honderd meter van het station ligt. Óf omdat je gewoon snakt naar een latte op je gemakje, terwijl de kinderen gewoon zichzelf mogen zijn. Bij dit ‘grootstedelijke stadscafé’ in het gebouw dat ooit écht een spaarbank was, luncht het hele gezin in een super relaxte sfeer. Meegenomen: de kinderen zijn niet veroordeeld tot poffertjes: veel gerechten van de ‘normale’ kaart worden ook in kinderportie geserveerd.

 

5. Club Jolie

Ja, een club. Niet om te dansen, maar om te ontmoeten. Vernoemd naar de dochter van eigenaar Onno. En zo strak ingericht, dat je er zelf ook gelukkig van wordt. Drankjes, hapjes, alles is er. Elke laatste zondag van de maand is er een Family Club voor een late lunch vanaf vier uur, of juist een early diner, dat helemaal gericht is op kinderen. Maar het leukste: toen we op de website ‘menu’ aanklikten, rolde alleen de wijnkaart tevoorschijn.

 

 

Meer tips voor uitjes met kinderen? Volg ons op Facebook.