5x de leukste waterattracties van Nederland

21.08.2019 11:58
leukste waterattracties Nederland Beeld: Shutterstock

Zwembroek aan en gaan met die banaan: dit zijn volgens ons de leukste waterattracties van Nederland.

Lekker glijden

Met stip op één in ons lijstje, want het Tikibad is een walhalla voor waterratten. Je vindt er maar liefst zestien verschillende glijbanen. Sinds dit jaar heeft het oude buitenzwembad een metamorfose ondergaan en kun je daar nog eens genieten van vijf spiksplinternieuwe glijbanen, zoals de family racer. Genoeg keuze, dus.
Adres: Duinrell 1, Wassenaar  (Zuid-Holland)
 

Waterspeeltuin

Spelen tot je kind geen energie meer over heeft: in deze waterspeeltuin in Noord-Holland kan het. Je vindt er een Spetter- en Spatbad, een waterglijbaan met lichteffecten en de Holle Bolle Speelboom waar je met het hele gezin naar beneden kunt glijden. Alle attracties zijn geschikt voor kinderen t/m 10 jaar.
Adres: Bongerdlaan 3, Tuitjenhorn (Noord-Holland)
 

Lees ook:
Dit zijn de leukste waterparken van Europa >

 

Lopen op het water

Oké, niet echt natuurlijk, maar in opblaasbare bal. Je kind kruipt de bal in, er wordt lucht in geblazen en dan is het lopen maar: lukt het om het evenwicht te bewaren? Je kunt deze activiteit – die ook wel Aquabubble genoemd wordt en heel leuk is voor kinderfeestjes – op verschillende plekken in Nederland doen.
 

In de boomstam

Je kent ‘m nog van vroeger: de boomstam waarin je naar beneden gleed en het water in splashte. Ook tegenwoordig vind je deze waterattractie nog in vele pretparken, waaronder familiepark Drievliet. Je kunt kiezen uit twee verschillende afdalingen en onderweg wordt er een foto van je gemaakt – leuk voor in het album.
Adres: Laan van ’s-Gravenmade, Den Haag  (Zuid-Holland)
 

Aquapark

Vertel je kind dat jullie naar een groot eiland in het water gaan, met tientallen speeltoestellen, en hij kan z’n geluk niet op. In het grootste Aquapark van Nederland kun je je laten lanceren als Flipper en je waterskills laten zien op de Halfpipe. Zelf doe je ook een rondje mee, of je gaat lekker relaxen op het strandje.
Adres: Velkenskamp 1, Panheel (Limburg)

 

 

Nog meer leuke uittips? Neem nu een abonnement op Kek Mama >