5x binnenspeeltuinen in Overijssel

04.10.2019 11:54
Overijssel binnenspeeltuinen

De regen klettert tegen de ramen, jij wilt niets anders dan een boek en een kop thee, en de kinderen breken de tent af. Hoog tijd voor een binnenspeeltuin. Dit zijn de vijf leukste in Overijssel.

1. Giga Konijnenhol, Beerze

Oké, dit is wel meteen een binnenspeeltuin-plus: bij Giga Konijnenhol in Beerze kun je ook bowlen, zwemmen (voor beide wel extra betalen) en door een ruimteschip wandelen. Er is een theater, en buiten zijn ook nog speeltoestellen. Niet voor niets maakt het deel uit van een vakantiepark. Geen zorgen: daar hoef je niet te verblijven om gebruik te maken van de binnenspeeltuin.

 

2. Ballorig, Hattem

De keten is een begrip voor iedereen met kleine kinderen, en de formule vrijwel overal dezelfde: in de peuterzone vermaken de allerkleinsten zich, zonder onder de voet gelopen te worden door basisscholieren. Voor de grotere kinderen is er het grote klimrek, een rodelbaan (!) en een monorail.

 

3. Speelboerderij de Flierefluiter, Raalte

Ze zeggen dat ze de grootste binnen- en buitenspeeltuin zijn van Overijssel. Er is in elk geval ook een kinderboerderij, inclusief beschikbare ponyritjes, én je kunt er kamperen. Voordeel: volwassenen en kinderen onder de twee jaar mogen gratis naar binnen.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes in Overijssel met kinderen >

 

4. Octo4Kids, Ommen

Niet de grootste in de regio, maar mocht je in de buurt zitten: hij is wel ideaal voor peuters. Niet dat de grotere kinderen zich hier niet vermaken: naast een klimtoestel is er een bandenglijbaan.

 

5. Dolle Pret, Almelo

Feest hoor, in Almelo. Naast ook hier een peuterzone, kunnen iets grotere kinderen hier los aan de katrolbaan, in elektrische wagentjes, de minidisco, springkastelen en zelfs op de monorail of klimvulkaan. Handig: bij het naastgelegen Wereldrestaurant kun je nadien zó aanschuiven en drie uur lang onbeperkt eten.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook.