4x kindvriendelijke fietsroutes

19.05.2017 12:30
kindvriendelijke-fietsroutes

Heerlijk briesje en de zon op je knikker: wat is fietsen met mooi weer toch fijn. Reden genoeg om dit lijstje kindvriendelijke fietsroutes door te nemen.

Ze zijn niet te lang, gemakkelijk vol te houden en je fietst door prachtige natuur. Ideaal.
 

Door het Corverbos (12 km)

Deze route is lekker kort waardoor-ie voor kleine kinderen goed vol te houden is. Onderweg kom je leuke stopplaatsen tegen, waaronder het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Gravenland met flink speelbos. Ook fiets je langs -tig verschillende plekken waar jullie je picknickkleed uit kunnen gooien, en wie weet kom je nog een hert of ree tegen. Doordat de route (voor een groot gedeelte) door het bos loopt, is deze minder geschikt voor mensen met een bolderkar.
Startpunt: Hilversum

Lees ook
Zo bescherm je jouw kind tegen de zon >

 

Hans en Grietje (26 km)

Tijdens deze route door Gelderland kom je zoveel leuks tegen dat je bijna vergeet om te trappen. Je rijdt langs Jeugddorp de Glind waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Ook kom je (altijd goed) langs een pannenkoekenhuis. Maar neem je je eigen happen mee? Dan zijn er ook speeltuinen, picknicktafels en -plekken in overvloed. Fiets je flink door, dan duurt de tocht zo’n anderhalf uur. Maar dan mis je wel de bijzondere plekjes.
Startpunt: Barneveld

 

Sallandse Heuvelrug (22 km)

Ook deze route is helemaal uitgestippeld voor kinderen. Je komt langs een camping met overdekte speeltuin, een natuurmuseum, kinderboerderij, bakkerij en om het helemaal af te maken fiets je ook nog langs Avonturenpark Hellendoorn: ondanks dat het geen ellenlange tocht is, ben je er vast wel een dag aan kwijt.
Startpunt: Nijverdal

 

Dierenroute door Rotterdam (17 km)

Dieren spotten? Dan moet je in Rotterdam zijn. Tijdens deze route fiets je langs paarden, koeien, een hertenkamp, kinderboerderij en eendenvijver. Je stopt bij lekkere eetgelegenheden en kan ook nog van je fiets stappen voor een grote speeltuin met klimkasteel, glijbanen en slingerspul. 
Startpunt: Plaszoom