4x avontuurlijke waterparken in Nederland

02.06.2022 11:47
dilemma dochter alleen zwemuitje zwemmen Beeld: Getty Images

Zin in iets avontuurlijkers dan een dagje strand? Ga eens langs een van deze toffe waterparken. Klimmen, klauteren, springen en duiken: gegarandeerd een feest. En wil je écht pret? Doe zelf gewoon lekker mee! 

Waterspeelpark Splesj, Hoeven

In dit waterpark in Hoeven (tussen Roosendaal en Breda) kijk je je ogen uit en kun je je de hele dag vermaken. Er zijn 7 grote waterglijbanen, waaronder de Wild Water River Ride waarmee je in een enkele of dubbele band naar beneden raast. Het leukste deel van het park is misschien nog wel het spray-park van 900 m². Dit is een interactieve waterspeelplaats met fonteinen, spuitkanonnen en mega soakers. Ook voor de kleintjes is er een waterspeelplaats.

Naast de glijbanen en de speelplaatsen zijn er drie zwembaden om een gewoon bommetje te maken.

Het park is van eind april tot begin september geopend. Je hebt al een dagkaartje vanaf € 9,00.

Aquaventura Slidepark, Hellendoorn

Dit gigantisch grote waterpark is onderdeel van Avonturenpark Hellendoorn en kun je alleen bezoeken als je al een kaartje voor het Avonturenpark hebt. Voor € 3,50 extra scoor je tot 13.00 uur een ticket voor het Slidepark. Het Slidepark zelf is 5000 m² groot en heeft elf toffe glijbanen. Voor de kleintjes is er een waterspeelplek, maar er zijn geen losse zwembaden.

Ontdek hier: De beste deals voor een dagje naar het pretpark >

DX Adventure Park, Gasselte

Dit park is de hemel op aarde voor echte daredevils. Aan een strandje ligt een groot opblaasbaar waterpark, waar je de gekste stunts uit kunt halen. Na instructies krijg je een zwemvest en kun je je 50 minuten lang uitleven op het water. De ouders kunnen toekijken vanaf het terras op de kant: ideaal, toch? De springkussens bestaan uit een trampoline, obstakelparcours en een heuse ‘blob’ waarop je je kunt laten lanceren.

Uitgesprongen? Bij het DX Adventure Park kun je ook terecht voor kanoën en suppen, maar wil je echt op avontuur glij dan van een van de 7 meter hoge schansen. Voor de hele kleintjes is er een leuke speeltuin.

Storm Aquapark, Leiden en Utrecht

Dit Aquapark, bestaande uit luchtkussens, is vergelijkbaar met het park hierboven en heeft twee locaties. Met grote glijbanen, schommels, springkussens en trampolines vermaak je je zowel in Utrecht als in Leiden heel goed. Je koopt een kaartje voor 1 of 2 uurtjes plezier. Een parkeerkaartje kost € 2,50.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.