16x heerlijke buitenzwembaden voor kinderen

24.06.2021 14:02
buitenzwembad glijbaan Beeld: Getty Images

Zwembroek aan, je kind en jezelf goed insmeren en neem samen een duik in één van deze fijne buitenzwembaden: een en al genieten.

Houd er rekening mee dat er vanwege het coronavirus maatregelen in de zwembaden gelden. Zo is het bij de meeste baden verplicht om vooraf online een ticket (en tijdsvak) te reserveren en is de kans groot dat je niet gebruik kunt maken van de douches en/of kleedkamers binnen.

Bosbad – Leersum

Van zwemlessen tot de zwemvierdaagse en een heuse poolparty: bij het Bosbad in Leersum organiseren ze de leukste activiteiten. Naast het buitenbad is er ook een fijne ligweide met speeltoestellen.
Adres: Scherpenzeelseweg 45, Leersum

 

Openluchtzwembad Wantijbad – Dordrecht

Ga je zwemmen met kleine kinderen, dan is dit een heel leuke plek. Ze hebben hier namelijk een speciale speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters en rondom de groene ligweiden vind je allerlei speeltoestellen. Jij en grotere kinderen genieten net zo hard in het wedstrijdbad.
Adres: Badweg 12, Dordrecht

 

Zwembad De Leembodden – Drenthe

Een kleuterbad, recreatiebad, wedstrijdbad en een familieglijbaan: de keuze is reuze bij De Leembodden. Wil je niet alleen zwemmen, dan kun je hier ook gewoon lekker relaxen op de zonneweide, een potje beachvolleybal spelen en kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen.
Adres: Sportlaan 6, Vries

 

Flevoparkbad – Amsterdam

Dit is het grootste zwembad van Amsterdam, met zelfs een speeldorp erbij. De zonneweide is netjes onderhouden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je in de poep trapt.
Adres: Insulindeweg 1002, Amsterdam

 

Binnenmaas – Mijnsheerenland

Je kind spettert samen met je partner in het peuterbad en jij ligt te bakken op de ligweiden: kan bij de Binnenmaas. Fijn weetje: de baden zijn tot een aangename temperatuur van 22 ºC verwarmd.
Adres: Vrouwehuisjesweg, Mijnsheerenland

Lees ook
12x de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen >

Splesj – Hoeven

Waterspeelpark Splesj vind je in Hoeven, dat ligt tussen Breda en Roosendaal. Ideaal voor kinderen die van snelheid houden, want je hebt er ongelooflijk hoge glijbanen. Oh, en het spray-park is zelfs ’t allergrootste van Europa (900 m2).
Adres: Oude Antwerpsepostbaan 81B, Hoeven

 

Boschbad – Apeldoorn

Het Boschbad heeft drie baden, een recreatiebad, wedstrijdbad en een waterspeeltuin: geschikt voor jong en oud, dus. Ook voor een potje midgetgolf kun je hier terecht.
Adres: Felualaan 29, Apeldoorn

 

Goffertbad – Nijmegen

Ga je van de duikplank in het wedstrijdbad of poedel je liever in het peuterbad? Het maakt allemaal niet uit, want voor alle leeftijden is hier genoeg vertier. Er is een ligweide om te zonnen, er zijn diverse waterspeeltoestellen voor jonkies en een groot bad met glijbaan voor oudere kinderen.
Adres: Goffertweg 22, Nijmegen

 

De Kerkvlekken – Havelte

Twee grote baden, maar ook een bad voor de kleintjes, duikplanken en glijbanen: dit zwembad is leuk voor iedereen. Even opdrogen? Dat kan op de ligweide of in de pannakooi.
Adres: Havelter Schapendrift 9, Havelte

Lees ook:
Watervrees bij kinderen: wat kun je eraan doen? >

De IJzeren Man – Weert

Hier vind je buitenbaden, een overdekt zwembad met golfslagbad én een spectaculaire glijbaan. Je kunt gebruik maken van speelattracties (megastormbaan en een loopmat) en het instructiebad met watersproeiers is speciaal voor jonge kinderen. Vanuit de Beachclub heb je goed overzicht op het recreatiebad.
Adres: Geurtsvenweg 1, Weert

 

Openluchtzwembad Aardenburg

Dit zwembad ligt midden in een mooie, groene omgeving. Het bad is, nou ja, enorm en heeft ook nog een duikplank en kleine glijbaan. Rondom het zwembad is er een grote ligweide, een speeltuin met beachvolleybalveld, petanquebaan en een pannaveld.
Adres: Herendreef 57, Aardenburg

 

Klarenbeek – Arnhem

Er is een speeltuin, een pannaveldje, een lekker zonterras en (dat is helemaal fijn) drie verwarmde baden: een peuterbad voor de kleintjes met speeltoestellen, een middenbad tot 100 cm voor jongere kinderen en een 25 meter bad – diepte maximaal 3,60 meter – met twee duikplanken en een glijbaan.
Adres: Hommelseweg 536, Arnhem

 

Aquacentrum Malkander – Apeldoorn

Met een groot buitenbad én fijne ligweide kun je je hier prima vermaken. De kinderen kunnen roetsjen van een supersnelle glijbaan en tijdens vakanties gratis meedoen met watervoetbal en een glijbaanrace.
Adres: Dubbelbeek 56, Apeldoorn

Openluchtzwembad Wolfslaar – Breda

Hier vind je een 50 meter bad, peuterbad en een groot half diep bassin voor de ongeoefende zwemmers. Kinderen kunnen zich uitleven op drie springplanken of je hebt plezier met z’n allen: er is een joekel glijbaan voor het hele gezin.
Adres: Wolfslaardreef 105, Breda

 

Zwembad De Waterman – Wateringen

Met een diep openluchtzwembad, een speciaal badje voor peuters en een heerlijke zonneweide met speeltoestellen, kun je hier prima een paar uurtjes vertoeven. Ook een leuke plek voor een verjaardagspartijtje of om te leren zwemmen.
Adres: Dorpskade 57, Wateringen

 

Zwembad De Waterlelie – Aalsmeer

Met de hele familie van de glijbaan? Kan hier prima. Maar ook voor je wekelijkse baantjes kun je hier terecht – mits je het niet erg vindt om tussen de spelende kinderen te dobberen. Voor de kleintjes is er een speelbad, oplopend in diepte, en zelfs peuters hebben een speciaal bad. Heb je een avontuurlijk kind? Dan is binnen de interactieve glijbaan i-Tjoep.
Adres: Dreef 7, Aalsmeer

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >