13x goedkoop uit eten met kinderen

14.01.2019 07:41

Uit eten met kinderen is leuk, helemaal als je er geen fortuin aan kwijt bent – die decembermaand was immers al duur genoeg. Daarom: 13 fijne restaurants waar je voor weinig heerlijk kunt eten met kinderen.

1. Happy Italy

Van Rotterdam tot Kerkrade: deze tent heeft vestigingen door het hele land. Je krijgt er de heerlijkste Italiaanse gerechten die (ook als je grote trek hebt) lekker betaalbaar zijn. Voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn speelhoeken en tijdens kinderfeestjes mogen ze hun eigen pizza bakken.

 

2. Van der Valk

Hier heb je een kindermenu voor nog geen € 10. Ook is er voor de kleinsten een speciale menukaart: ‘Van der Valk Wereldeters’. Hiermee worden kinderen uitgedaagd om in een restaurant een keer iets anders te eten dan friet met appelmoes. Timo Toekan neemt je kind ‘mee op reis’ naar landen als Italië, Amerika, Japan, Zwitserland, Zweden en natuurlijk Nederland. Bij elk menu vertelt Timo leuke verhalen en weetjes over het land van het gerecht. 

 

3. De Beren

Ook deze restaurantketen vind je door heel Nederland. Het kindermenu bestaat niet alleen maar uit friet met appelmoes, dus er zit voor jouw koter ongetwijfeld wat lekkers bij. En jij krijgt een flink bord vol voor een goede prijs. In de meeste vestigingen is er een speelhoek aanwezig en kinderen krijgen na afloop altijd een berenijsbeker meer naar huis.
 

4. Humphrey’s

Het principe van dit restaurant is eenvoudig: voor een driegangenmenu betaal je altijd € 29,50, wat je ook neemt. Voor kinderen tot en met 12 jaar serveert Humphrey’s een speciaal kindermenu: drie gangen voor € 14,50. Net als bovenstaande restaurants is ook Humphrey’s in heel het land te vinden.
 

Lees ook
6x low budget (en soms zelfs gratis) uitjes met kinderen >

 

5. Bregje

Ook hier betaal je een vaste prijs voor een driegangenmenu: € 12,50 op maandag, dinsdag en woensdag. De rest van de dagen betaal je doordeweeks € 14,50. De menu’s zijn zo toegankelijk dat ook kinderen er makkelijk van kunnen eten. Heb je liever een kindermenu? Dan betaal je € 7,50. Bekijk de website voor de dichtstbijzijnde vestiging.
 

6. Ikea

Wil je écht goedkoop uit eten, dan is het restaurant van Ikea een prima alternatief. Ze serveren er geen hertenbiefstuk met rode wijnsaus en uiencompote, maar het eten dat je er krijgt is simpel en lekker. En je kind heeft alle ruimte om te spelen.
 

7. Thrill Grill

Een walhalla voor de vleesgek. Je krijgt hier de lekkerste betaalbare burgers, steak en kip. Het kindermenu is er een waar je U tegen zegt en je hebt zelfs een vegetarische variant. Praktische info: je vindt Thrill Grill in Amsterdam, Haarlem en Tilburg.

 

8. La Cubanita

Hier eet je doordeweeks onbeperkt tapas voor nog geen € 20. Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen dan een tientje. Liever in het weekend weg? Dan betaal je als volwassene € 22,50, voor je kind € 15. Check de website voor alle vestigingen van dit kindvriendelijke restaurant.

 

9. Gasterij Nieuw Westert

Het kindermenu bestaat uit onder andere heksenketel, kindercarpaccio met truffel en pizzawieken. Kinderen kunnen zelfs hun eigen ijs maken of kiezen voor vanille-ijs in een ijsbeker die ze mee naar huis mogen nemen. En dit allemaal voor een betaalbare prijs. Je vindt dit restaurant in Egmond-binnen.

 

10. De Konijnenberg

Van kinderpannenkoek Bob met banaan en chocoladehagel tot aan een heerlijk uitgebreid kindermenu: je vindt het bij restaurant de Konijnenberg aan de aan de rand van het Groenendaalse bos in Heemstede. Ook leuk voor kinderfeestjes: combineer het eten met een prinsessen-, piraten-, of kabouterspeurtocht. Verder gooit een huisgoochelaar zijn trucs op tafel.

 

11. Honky Tonk

Je kind heeft alle ruimte om te spelen, want Honky Tonk ligt namelijk aan het grootste klimduin van Nederland in Schoorl. Terwijl je kind heerlijk van de 54 meter hoge duin afrent kan jij een lekkere betaalbare maaltijd uitkiezen voor je kind.

 

12. Eastern Plaza

Bij dit restaurant is het alleen al een feestje om er te komen. Kinderen kunnen hier spelletjes spelen, er is een Playstation en tafelvoetbal. Naast al het spelen is er ook ruimte voor lekker en veel eten zoals een kinderbuffet of anderhalf uur all-in genieten voor 12,50 voor kinderen 3 tot 5 jaar. Kijk op de website voor meerdere arrangementen.

 

13. De Postwagen

Je vindt dit leuke restaurant in Tolbert, vlakbij Groningen. Voor kinderen is er een speciaal kindermenu met veel variatie: van visjes met friet tot pannenkoeken en lasagne. Ook leuk: kies voor een high tea en laat jezelf en je kind lekker verwennen met zoete en hartige hapjes. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >