11x onmisbare handbagage items voor als je met je baby gaat vliegen

14.07.2020 11:58
vliegtuig onmisbare handbagage baby vliegen Beeld: Shutterstock

Of je nou naar Londen vliegt of twaalf uur onderweg bent: als je met een baby het vliegtuig in stapt, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Wij maakten een lijst voor je met onmisbare babyspullen voor in je handbagage.

Fles

Met stip op één, want een jammerende, hongerige baby kun je alleen maar stil krijgen met voeding. Een fles (of twee) mag in je handbagage dus absoluut niet ontbreken.

Je koopt ze hier in allerlei vormen en maten.

 

Melkpoedertoren

Geef je flesvoeding, dan is een melkpoedertoren ideaal om een aantal voedingen tegelijk mee te nemen. Want bij een lange vlucht is een (extra groot) voorraadje wel zo handig.

Hier bestel je ‘m.

 

Luiers

Hier heb je er nooit genoeg van, zeker niet onderweg.

Je bestelt ze hier.

 

Luierzakjes

Doe je vooral je medepassagiers een plezier mee, zeker als het om een lange vlucht gaat.

Je koopt geparfumeerde luierzakjes hier.

 

Billendoekjes

Nu je toch bezig bent: stop meteen een pakje billendoekjes in je handbagage, zodat je niet loopt te stoeien met toiletpapier in dat oh-zo-kleine hokje in het vliegtuig.

Je koopt ze hier.

Lees ook:
Vliegen met een baby: dit moet je weten >

Billencrème

Komen de tandjes van je kleintje door als jullie op vakantie gaan en krijgt hij daardoor last van rode billen? Of plotseling luieruitslag? Neem een tube billencrème mee en je hebt altijd een verzachtend zalfje bij de hand.

Je koopt het hier.

 

Eten

Koekjes, rijstwafels, knijpfruit of een potje met fruit: een tussendoortje is altijd handig. Stop er voor de zekerheid een aantal in je handbagage, want niet iedere vliegmaatschappij heeft een lekkernij voor de allerkleinsten aan boord.

Een handig zakje knijpfruit koop je hier.

 

Extra kledingsetje

We noemen ‘m toch maar even, want een ongelukje met eten of drinken is natuurlijk snel gemaakt op zo’n joekel van een zitplaats… Gooi een extra romper, broek en shirt in je tas en je kind komt droog de rest van de vlucht door.

Hier vind je de leukste basics en andere babykleertjes.

 

Tuitbeker

Naast eten en borst- of flesvoeding kun je je kleine ook water geven als extra vocht. Vooral handig tijdens het opstijgen en dalen, als je baby last kan krijgen van zijn oren.

Tip: kies voor een tuitbeker die niet lekt en die je 360 graden kan draaien, zodat zijn (en jouw) schoot niet (weer) nat wordt.

Je koopt ‘m hier.

Neusspray

Over pijnlijke oren gesproken: een flacon met neusspray of zoutoplossing voor baby’s neemt amper plek in je tas in en kan verlichting bieden tijdens het opstijgen en dalen.

Je koopt de baby neusspray hier.

 

Speelgoed

Last but not least: een knuffeltje, boekje of ander speelgoed waarmee je je kleine tussen de voedingen en slaapjes door kunt vermaken.

Hier vind je een paar leuke ideeën.

 

 

Nog meer tips voor op reis?
Volg ons op Facebook en Instagram >