11x leuke bioscopen voor kinderen

28.05.2018 09:27
8x leuke bioscopen Beeld: Pexels

Een filmpje kijken op de bank is fijn, maar zo’n groot scherm en een flinke bak popcorn maakt het allemaal toch net iets spannender. Daarom hebben wij de leukste bioscopen voor kinderen op een rij gezet.

Ideaal voor een regenachtig weekend of de woensdagmiddag.
 

1. Cinemini

Speciaal voor peuters, kleuters én ouders is er elke zondagochtend in het EYE Film Instituut Nederland (Amsterdam) de Cinemini: een kinderfilm en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. Toegang: € 7,50 per kind inclusief limonade, € 5 per volwassene.
 

2. Kleuterbios

Pathé Kleuterbios vertoont door het hele land de allerleukste kinderfilms voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het licht gaat niet helemaal uit en het geluid staat zachter dan in een ‘normale’ bioscoop, zodat het niet te spannend is. Leuk extraatje: ieder kind krijgt na afloop een kleurplaat en diploma. Bekijk hier het actuele aanbod.
 

3. Leren bij LUX

Geen gezinsuitje, maar wel goed om te noemen: het hele jaar door kunnen basisscholen en BSO’s deelnemen aan verschillende activiteiten bij LUX in Nijmegen. Want, vindt het filmhuis: “Film- en mediavaardigheden zijn onmisbaar in de beeldcultuur waarin kinderen en jongeren vandaag de dag opgroeien.” Dus woon je in de buurt, geef deze tip door aan de juf en wie weet wordt-ie in het schoolprogramma meegenomen.
 

Lees ook
15x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

4. Familiefilms in LantarenVenster

In LantarenVenster in Rotterdam zie je een variatie aan familiefilms die iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag worden gedraaid. Bekijk hier het aanbod in de weekagenda. (Onder het kopje familiefilms.)
 

5. Megabios

In megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs (Utrecht) kun je terecht voor de leukste familiefilms. Ook zijn er op verschillende zondagen gezellige kleuterochtenden, waarbij het geluid iets gedempt wordt en het zaallicht gedeeltelijk aanblijft. Na afloop krijgt je kind een heus filmdiploma.
 

6. Voor groot en klein

In Theater Veluvine in Nunspeet kijken grote en kleine kinderen de leukste films en voorstellingen. Om het bezoek extra leuk te maken is er een special foyer voor kinderen waar geknutseld kan worden. Bekijk hier het programma.

 

7. Film met high tea

Handig: eet eerst een hapje in restaurant De Rechter in Boxtel en neem je kinderen daarna mee naar de bioscoop in hetzelfde pand. Ook een perfecte plek voor kinderfeestjes: de jarige mag plaatsnemen op zijn eigen versierde stoel en alle kinderen krijgen een cupcake en glaasje ranja. Of wordt het voorafgaand aan de film een high-tea met ijsje toe?

 

8. Koepelscherm

In de enorme filmzaal van het Omniversum is het door het koepelscherm net alsof je zelf meespeelt in de film. Nog leuker: met een speciaal ticket mag je een kijkje nemen achter de schermen en heb je recht op de VR-experience. Stap met een VR-bril aan boord van een ruimteschip en kruip in de huid van een astronaut.

 

9. Hollywoud

In deze bioscoop in Almkerk, in de buurt van Gorinchem, zijn kinderen meer dan welkom. Ze organiseren regelmatig leuke kleurwedstrijden en voor kleintjes is er de Kleuterbios: trek je leukste pyjama aan en neem je lievelingsknuffel mee. Voor wat oudere kinderen wordt bijvoorbeeld een BFF-avond georganiseerd, waarbij je feestelijk wordt ontvangen met een welkomstdrankje en tijdens de film kun je frisdrank en lekkernijen bestellen, gewoon vanuit je stoel.

 

10. Kok CinemaxX

Met vier bioscoopzalen en een theatercafé is bij deze bioscoop in Harderwijk genoeg te beleven, ook voor kinderen. Speciaal voor kleuters van 3 t/m 6 jaar is er de kleuterbioscoop. Ook hier gaat het geluid zachter, het licht blijft gedeeltelijk aan en na de film krijg je een mooie tekening mee naar huis. 

11. CineLounge

In de CineLounge in Houten voelt je kind zich gegarandeerd een filmster. De jarige Job mag gratis naar de film, vriendjes en begeleiders krijgen korting. Met een druk op de knop kunnen kinderen tijdens de film eten en drinken bestellen. Een feestelijke afsluiter? De bioscoop kan een tafeltje reserveren bij McDonalds, waar de jarige gratis eet. 

Meer bioscopen voor kinderen

Wil je weten of er bij jou in de buurt meer leuke kinderfilms te zien zijn? Ga naar Kidsproof.nl, selecteer je woonplaats en bekijk het actuele aanbod. Superhandig.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >