Kijktip: de documentaire ‘Vleesverlangen’ van Marijn Frank

17.05.2016 13:59
000015_1000x1000px_0

Marijn Frank is zo iemand van wie je een goed humeur krijgt. Als je haar in Keuringsdienst van Waarde monter een nietsvermoedende fabriekswoordvoerder telefonisch hoort doorzagen over mensenhaar in supermarktbrood of wormen in dadels. Als ze in haar documentaire ‘Vleesverlangen’ wegdroomt bij een charmante chef-kok die een ribstuk met zout inwrijft. En dat is precies de reden waarom het zo fijn is om naar haar programma’s te kijken.

In haar nieuwe documentaire Vleesverlangen probeert Marijn Frank van haar vleesverslaving af te komen. Door middel van stage te lopen bij een koeienslachterij en een bezoek te brengen aan 100.000 plofkippen, neemt Marijn je mee in de wereld van vlees. Door een biefstuk recht in de ogen te kijken, hoopt ze een gezondere relatie op te bouwen met het vlees dat op haar bord ligt.

Emotionele tour

Terwijl ze dapper langs de slachtlijn vordert, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers. En het blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour te worden. Gelukkig wordt Marijn bijgestaan door een psycholoog. Kijken? Vanavond om 21:00 op NPO3.

Marijn Frank stond met een prachtig interview in Kek Mama 4. Lezen? Klik hier.