topstory recept Engelse vegan scones
Beeld: Aline Bouma

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: die luxe high tea hou je gewoon thuis met deze verrukkelijke vegan scones. Ook nog eens leuk om met je koter te maken.

40 minuten | voor 12 scones
 

Article continues after the ad

Nodig

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 16 g bakpoeder
  • 3 flinke el witte basterdsuiker
  • 100 g kokosolie, hoeft niet gesmolten
  • 320 ml ongezoete amandelmelk

Tip: Serveer de scones met (vegan) lemon curd
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
     
  2. Meng het bakmeel, zout, bakpoeder en de basterdsuiker in een grote kom.
     
  3. Kneed de kokosolie erdoor. Er mogen gerust wat stukjes gestolde olie achterblijven in het mengsel.
     
  4. Voeg de amandelmelk toe en kneed tot een deeg. Kneed niet te lang door, daarmee verliest het de luchtigheid die scones nodig hebben. Het deeg mag er rommelig uitzien.
     
  5. Zet de kom 15 min in de koelkast. Zo krijgt het wat meer stevigheid.
     
  6. Bestrooi je aanrecht met wat bloem. Stort hierop het deeg en rol uit met een deegroller.
     
  7. Steek vervolgens 10-12 rondjes uit, bijvoorbeeld met een glas met een dunne rand.
     
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de scones erover en laat er genoeg ruimte tussen.
     
  9. Zet 15 min in de oven. Wanneer de scones goudbruin zijn, zijn ze klaar.

 

Het tienjarig bestaan van het blog De groene meisjes wordt bekroond met een boek vol lekkere, makkelijke en betaalbare recepten. De Groene Meisjes: Vegan voor iedereen, Merel Wildschut € 22,99 Fontaine Uitgevers

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.