Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: die luxe high tea hou je gewoon thuis met deze verrukkelijke vegan scones. Ook nog eens leuk om met je koter te maken.
Lees verder onder de advertentie
40 minuten | voor 12 scones
Nodig
500 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
16 g bakpoeder
3 flinke el witte basterdsuiker
100 g kokosolie, hoeft niet gesmolten
320 ml ongezoete amandelmelk
Tip: Serveer de scones met (vegan) lemon curd
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Meng het bakmeel, zout, bakpoeder en de basterdsuiker in een grote kom.
Kneed de kokosolie erdoor. Er mogen gerust wat stukjes gestolde olie achterblijven in het mengsel.
Voeg de amandelmelk toe en kneed tot een deeg. Kneed niet te lang door, daarmee verliest het de luchtigheid die scones nodig hebben. Het deeg mag er rommelig uitzien.
Zet de kom 15 min in de koelkast. Zo krijgt het wat meer stevigheid.
Bestrooi je aanrecht met wat bloem. Stort hierop het deeg en rol uit met een deegroller.
Steek vervolgens 10-12 rondjes uit, bijvoorbeeld met een glas met een dunne rand.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de scones erover en laat er genoeg ruimte tussen.
Zet 15 min in de oven. Wanneer de scones goudbruin zijn, zijn ze klaar.
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.