Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, vullend en ziet er ook nog eens hartstikke fancy uit. Met deze zoete aardappeltaart met geitenkaas maak je vast vrienden.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
voor het deeg
300 g bloem
snuf zout
150 g koude boter, in blokjes
3-4 el koud water voor de vulling
2 el neutrale olie
2 tenen knoflook, geperst
1 takje tijm
2 kleine rode uien, in ringen
½ tl zout
300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
100 g geitenkaas, verkruimeld
3 eieren
200 g crème fraîche
½ tl zout
1 tl paprikapoeder
voor de dressing
85 g waterkers
1 citroen, geraspte schil en sap
100 g pijnboompitten
5 el olijfolie
snuf zout
Zo maak je het
Doe de bloem met het zout in een kom en wrijf de boter erdoor. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een samenhangend deeg wordt.
Rol het deeg uit en bekleed een springvorm van 23 cm. Prik een paar gaatjes in de bodem en zet hem 15 minuten in de vriezer.
Verhit de (hetelucht)oven tot 180°C. Maak nu de vulling.
Verhit olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
Voeg de tijm, uitjes en zout toe en bak tot de ui zacht is.
Roer de zoete aardappel erdoor, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan bakken tot ze zacht zijn.
Bak de taartbodem met een laag bakpapier en bakkorrels 15 minuten blind in de oven.
Haal de pan van het vuur, vis de tijm eruit en ris de blaadjes erbij.
Maak de dressing door de ingrediënten in een blender te malen.
Verwijder het papier en de korrels van de taartbodem en bak nog 5 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 160°C, schep het aardappelmengsel in de taartbodem en strooi er geitenkaas op.
Meng eieren, crème fraîche, zout en paprikapoeder in een kom.
Giet het mengsel in de taartvorm, sprenkel er een paar theelepels van de dressing over en bak 30-35 minuten.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Wat begon als een onschuldige stranddag, veranderde onverwachts in een moment van pure paniek voor Elise en haar gezin toen haar vriend de zee in ging.
Kinderen en een outfit kiezen: het is een combinatie die in veel gezinnen zorgt voor dagelijkse discussies, dramatische modeshows en onverwachte stijlkeuzes. Wat doe je als ouder: blijf je strijden, of laat je ze een keer zelf ervaren wat werkt en niet? Maartje koos voor dat laatste.
Als je je kindje bij iemand onderbrengt, wil je diegene echt kunnen vertrouwen. Logisch. Als dat in de praktijk niet blijkt te kunnen, is dat als een klap in je gezicht. Het overkwam Nikkie.
Voor de schoolfoto kleed je je kind natuurlijk aan in de mooiste kleren. Haartjes leuk. Snoeten goed gepoetst. Hopen dat er geen gaten zijn gevallen in het gezicht of gebit. Nou ja, dit geldt vooral voor moeders. Vaders houden er vaak toch net een andere standaard op na.
Je weet dat beklemmende gevoel als je per ongeluk appjes leest die niet voor jouw ogen bestemd waren? Of als je partner wel héél vaak “gewoon een collega” noemt? Experts slaan alarm: emotionele affaires komen steeds vaker voor. En nee, het hoeft niet fysiek te zijn om pijnlijk te zijn.
Een avondje uit eten met het gezin kan heerlijk zijn, even geen afwas, lekker eten en quality time. Maar voor de bediening is het soms een heel ander verhaal. Want hoewel kinderen vaak de schuld krijgen van rommel en chaos, zijn het verrassend vaak de ouders die het meeste gedoe veroorzaken.