topstory recept goat cheese taart
Beeld: Nadiya Hussain

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, vullend en ziet er ook nog eens hartstikke fancy uit. Met deze zoete aardappeltaart met geitenkaas maak je vast vrienden.

Nodig

Article continues after the ad

voor het deeg

  • 300 g bloem
  • snuf zout
  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 3-4 el koud water voor de vulling
  • 2 el neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 takje tijm
  • 2 kleine rode uien, in ringen
  • ½ tl zout
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 3 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • ½ tl zout
  • 1 tl paprikapoeder

voor de dressing

  • 85 g waterkers
  • 1 citroen, geraspte schil en sap
  • 100 g pijnboompitten
  • 5 el olijfolie
  • snuf zout
     

Zo maak je het

  1. Doe de bloem met het zout in een kom en wrijf de boter erdoor. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een samenhangend deeg wordt.
     
  2. Rol het deeg uit en bekleed een springvorm van 23 cm. Prik een paar gaatjes in de bodem en zet hem 15 minuten in de vriezer.
     
  3. Verhit de (hetelucht)oven tot 180°C. Maak nu de vulling.
     
  4. Verhit olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
     
  5. Voeg de tijm, uitjes en zout toe en bak tot de ui zacht is.
     
  6. Roer de zoete aardappel erdoor, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan bakken tot ze zacht zijn.
     
  7. Bak de taartbodem met een laag bakpapier en bakkorrels 15 minuten blind in de oven.
     
  8. Haal de pan van het vuur, vis de tijm eruit en ris de blaadjes erbij.
     
  9. Maak de dressing door de ingrediënten in een blender te malen.
     
  10. Verwijder het papier en de korrels van de taartbodem en bak nog 5 minuten.
     
  11. Verlaag de temperatuur tot 160°C, schep het aardappelmengsel in de taartbodem en strooi er geitenkaas op.
     
  12. Meng eieren, crème fraîche, zout en paprikapoeder in een kom.
     
  13. Giet het mengsel in de taartvorm, sprenkel er een paar theelepels van de dressing over en bak 30-35 minuten.
     

In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.