Eens iets anders, deze zoete aardappeltaart met geitenkaas
![topstory recept goat cheese taart](https://img.kekmama.nl/opt/w720/h388/d388/scalefit/kekmama/2022/03/topstory-recept-goat-cheese-tart-720x388.jpg)
Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker makkelijk, vullend en ziet er ook nog eens hartstikke fancy uit. Met deze zoete aardappeltaart met geitenkaas maak je vast vrienden.
Nodig
voor het deeg
- 300 g bloem
- snuf zout
- 150 g koude boter, in blokjes
- 3-4 el koud water voor de vulling
- 2 el neutrale olie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 takje tijm
- 2 kleine rode uien, in ringen
- ½ tl zout
- 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
- 100 g geitenkaas, verkruimeld
- 3 eieren
- 200 g crème fraîche
- ½ tl zout
- 1 tl paprikapoeder
voor de dressing
- 85 g waterkers
- 1 citroen, geraspte schil en sap
- 100 g pijnboompitten
- 5 el olijfolie
- snuf zout
Zo maak je het
- Doe de bloem met het zout in een kom en wrijf de boter erdoor. Voeg een paar eetlepels water toe tot het een samenhangend deeg wordt.
- Rol het deeg uit en bekleed een springvorm van 23 cm. Prik een paar gaatjes in de bodem en zet hem 15 minuten in de vriezer.
- Verhit de (hetelucht)oven tot 180°C. Maak nu de vulling.
- Verhit olie in een pan en bak de knoflook goudbruin.
- Voeg de tijm, uitjes en zout toe en bak tot de ui zacht is.
- Roer de zoete aardappel erdoor, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan bakken tot ze zacht zijn.
- Bak de taartbodem met een laag bakpapier en bakkorrels 15 minuten blind in de oven.
- Haal de pan van het vuur, vis de tijm eruit en ris de blaadjes erbij.
- Maak de dressing door de ingrediënten in een blender te malen.
- Verwijder het papier en de korrels van de taartbodem en bak nog 5 minuten.
- Verlaag de temperatuur tot 160°C, schep het aardappelmengsel in de taartbodem en strooi er geitenkaas op.
- Meng eieren, crème fraîche, zout en paprikapoeder in een kom.
- Giet het mengsel in de taartvorm, sprenkel er een paar theelepels van de dressing over en bak 30-35 minuten.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.