‘Dit zijn de leukste culinaire wandelingen door Amsterdam’

15.05.2021 06:02

Van speelgoed en voorleesboeken tot wandelroutes: elke week deelt iemand van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete Amsterdamse food walks van marketeer Romy Krijger.

Als je me ruim anderhalf jaar geleden had verteld dat mijn zaterdagmiddagen vaak zouden bestaan uit wandelen, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Inmiddels is dit een van mijn favoriete weekendactiviteiten geworden en stap ik zo de deur uit om Amsterdam al lopend te ontdekken. Maar met deze food walks door de stad wordt wandelen nog een tikkie leuker.

 

Tasty Walk

Een van de wandelingen die je kan doen is de Tasty Walk. Ze bieden verschillende routes door de stad aan. Zo kan je kiezen voor onder andere De Pijp & Oost, De Pijp & Zuid, West, maar ook langs de grachten of rondom het Vondelpark. Elke wandeling heeft een eigen afstand die varieert tussen de 3 en 9 km. Prijzen verschillen daarom ook per route, maar liggen gemiddeld rond de € 36 voor 6 restaurants – waarbij je dus 6 hapjes krijgt om onderweg te verorberen. Ook leuk: de Vrijmipro. Een variant op de Vrijmibo en bestaat uit een proeverijtje door de Pijp van zo’n 3 km. De Tasty Walk is niet alleen in Amsterdam te doen: ook steden als Rotterdam, Utrecht, Den Haag of Alkmaar zijn aangesloten.

 

Wijnspijs

Op verschillende data staan er wandelingen in diverse steden gepland. Je kaartje kost rond de € 33 en je kunt nog kaartjes kopen voor de weekenden van 22 en 29 mei. In Amsterdam doen onder andere Boca’s en Nomads mee, maar je kunt ook wandelen in tal van andere steden zoals Scheveningen, Nijmegen, Maastricht, Leeuwarden en Haarlem. De route bepaal je zelf.

 

Lees ook
‘Deze accommodaties op Ibiza zijn fantastisch met kinderen’ >

 

Oesterwandeling

Ook leuk en net even wat anders: met de Oesterwandeling krijg je oesters bij een stuk of 5 restaurants – soms zelfs met een glas wijn, bubbels of biertje erbij. Je kunt kiezen uit een wandeling door Amsterdam West, Centrum of Oost. Onder andere Lion Noir, Cafe Restaurant Amsterdam, Pesca, Mossel & Gin en FA. Peekelharing zijn bij de Oesterwandeling aangesloten. Bij elk restaurant krijg je een ander soort oester. Laat je verrassen door bijzondere variaties, maar ook de traditionele oester is van de partij. Je kunt dit doen op zaterdagen tussen 12.00 uur en 18.30 uur. Elke maandag om 10.00 uur komen de tickets online voor het weekend dat volgt.

 

Le Food Walk

Le Food Walk is vaak uitverkocht, maar het is nu nog mogelijk om tickets te kopen voor 22 en 23 mei. Je kunt hem dan lopen in Amsterdam (De Pijp) of Haarlem. In Amsterdam heb je zes stops, vijf hapjes en twee drankjes en je loopt zo’n 5 km langs hotspots. Je stopt bijvoorbeeld bij Wijmpje Beukers en Sjefietshe. Je kunt starten tussen 12.00 uur en 16.00 uur en je kaartje kost € 39,50. Een kaartje voor Haarlem is iets goedkoper: € 34,50. In Haarlem zijn onder andere Fishbar Monk en Roast Bistro aangesloten.

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.