‘Dit is het favoriete speelgoed van mijn peuter (3)’

29.05.2021 00:50
speelgoed peuter

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: het favoriete speelgoed van Mack, de driejarige zoon van online redacteur Malu.

Als ik niet uitkijk, struikel ik om de haverklap over het rondslingerende speelgoed van mijn kind – zo vol ligt ons huis met blokken, DUPLO, stapeltorens, dino’s en (bestuurbare) auto’s. Toch heeft Mack zo z’n voorkeuren. Dus om je een overvol huis (en veel, heel veel geld) te besparen, deel ik zijn favorieten maar al te graag.

 

Step

Dé tip als je wil dat je kind niet treuzelt tijdens een wandeling naar de supermarkt: koop een step. Je peuter gaat als een speer en jij kan in stevige pas doorwandelen. Kijk wel uit dat-ie niet ineens tegen de achillespees van een voorbijganger knalt, want daar wordt niemand blij van. 

Ja, ik wil ‘m

 

Nijntje-boek

Mack kreeg dit boek van z’n oom met kerst en toen was-ie er nog nét te jong voor, maar sinds een maand of twee kan hij zichzelf er uren mee vermaken. Met de tiptoi® stift komen de avonturen van nijntje tot leven: je kunt op zoek gaan naar nijntje, krijgt meer informatie over de dieren, het strand, de speeltuin en nijntjes familie én kan meedansen met gezellige liedjes. Vooral dat laatste is bij Mack favoriet.

Bestel het boek

 

Lees ook
‘Dít zijn de favoriete kinderboeken van mijn driejarige zoons’ >

 

Bestuurbare auto

Geef Mack een speelgoedauto en hij is uren zoet – helemaal als-ie ‘m zelf kan besturen met een afstandsbediening. Deze is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar dus heel gemakkelijk in beweging te krijgen door middel van twee knopjes. Fijn: de batterijen zijn inbegrepen.

In mijn winkelmandje

 

Racebaan

Oké, in feite is Mack hier nog te jong voor (op de doos staat vanaf 6 jaar), maar met een beetje hulp heb je de boel zo in elkaar en hoeft je kind alleen nog maar het autootje door het roterende startpunt te duwen. Mack fladdert van enthousiasme zodra de auto over de baan scheurt en hij kan er dan ook de hele dag naar kijken. Én het gaat lekker lang mee, want over een paar jaar vindt-ie de racebaan ongetwijfeld nog steeds leuk.

Koop de racebaan

 

Dinoset

Een kinderhand is snel gevuld en dat blijkt, want Mack was door het dolle heen toen hij deze set kreeg. Wees trouwens niet verbaasd als je plots een dino in je wasmand of vaatwasser vindt, want je let even niet op en alle beesten liggen verspreid door je hele huis.

Bestellen

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.