‘In deze Rotterdamse buitenspeeltuinen is mijn peuter niet weg te slaan’

10.04.2021 06:02
favoriete_buitenspeeltuinen

Van voorleesboeken tot speeltuinen: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips.

Dit keer: de lievelingsspeeltuinen in Rotterdam van Mack (2,5), de zoon van online redacteur Malu.

 

Speelcentrum Weena 

Deze speeltuin ligt middenin het centrum van Rotterdam. Ideaal, want zodra we merken dat Mack tijdens het winkelen verveeld raakt en z’n energie kwijt wil, laten we ‘m daar een uurtje spelen. Er zijn twee enorme zandbakken, een geweldig speelkasteel, schommels, wipkippen en in de zomer wordt de boel regelmatig omgebouwd tot heus waterparadijs met opblaasbad. Ook leuk: zodra de coronamaatrdegelen worden versoepeld, staan er weer leuke kook-, knutsel- en speelactiviteiten op de planning. 

 

Speeltuin Katendrecht

Gelegen bij ons om de hoek, maar niet alleen daarom komen we er graag. Het is er namelijk heel weids opgezet en er zijn wat apartere speeltoestellen. De speeltuin bestaat uit twee gedeeltes: een afgesloten deel direct aan het terras met een grote zandbak en toestellen voor de kleintjes, en een ruim terrein met avontuurlijk spul voor oudere kinderen. Leuk extraatje: door het prachtige uitzicht op het schip de SS Rotterdam kijk je ook als ouder je ogen uit.

 

Oranjespeeltuin

Oké, niet in Rotterdam, maar wel bijna: in Barendrecht. De speeltuin waar ik mijn eigen jeugd heb doorgebracht en nu ook heel graag met Mack kom. Verwacht geen hypermoderne slurfglijbanen, maar wel veel hout, natuur, modder, waterspeeltoestellen, een grote zandbak en een kabelbaan. Kortom: dé plek om je kind lekker te laten ravotten. 

 

Lees ook
Met deze kaplaarzen blijven alle kindervoeten droog >

 

Speeltuin Pascal

Deze speeltuin ligt in Lombardijen en is fantastisch voor kinderen die nog net te klein zijn voor de grotere speeltoestellen. Zo kan Mack door de brede traptreden bij de glijbanen heel gemakkelijk zelf naar beneden en hoef ik ‘m niet bij alles te begeleiden – ook weleens lekker. Voor oudere kinderen ligt er pal naast de speeltuin een mooi overkapt sportveld van de Krajicek Foundation.

 

Speeltuin in het Kralingse Bos

In dit Rotterdamse bos zijn verschillende speeltuinen, maar de speeltuin naast de plas is onze favoriet. Ook omdat daar ’s zomers een peuterbadje wordt gevuld en je kind dus ook fijn met water kan spelen. Zodra Mack moe begint te worden, lopen we richting de aangrenzende kinderboerderij De Kraal om de geiten te voeren. 

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.