Als juf maak je wat mee. Juf Mirella (27) geeft les aan groep 4 en kreeg tijdens het tienminutengesprek een vader tegenover zich. Maar van wie?
Lees verder onder de advertentie
Donderdagavond, groep 4, de tienminuten-gesprekken. Er komt een vader binnen die ik nog nooit heb gezien. Hij is superknap, type Brad Pitt in het jong. Maar dat is niet het enige wat me in verwarring brengt. Ik heb geen idee bij welk kind hij hoort.
Mijn laptop is gisteren stuk gegaan. Toen heb ik op mijn mobiel genoteerd welke ouders ik zou spreken. Maar die telefoon ligt thuis. Mijn slordigheid brengt me vaak in de problemen, ik schaam me ervoor. Bij de vorige gesprekken was het geen punt, ik kende de ouders en wist wie hun kinderen waren. Maar deze vader ken ik dus niet. Hij stelt zich voor als Martijn. Dat zegt me ook niks.
Lees verder onder de advertentie
Aanknopingspunten
Hij gaat tegenover me zitten. In mijn paniek besluit ik niet te vragen over welk kind we het gaan hebben. Dat staat te onprofessioneel. Ik moet het toch kunnen afleiden uit het gesprek? Ik steek van wal met: “Ik wil altijd graag weten of mijn kinderen graag naar school gaan. Hoe zit dat met jouw kind?” Martijn zegt: “Hij vindt het hartstikke leuk bij je.”
Lees verder onder de advertentie
Het gaat dus om een jongen. Nu verder zoeken naar aanknopingspunten. “Wat vond je van zijn rapport?” Martijn antwoordt: “Dat was fantastisch, we zijn trots op hem.” De slimste jongen uit mijn klas is Boudewijn. Zou hij Martijns zoon zijn? Hoe gedraagt hij zich thuis, wil ik weten. Kan hij zich goed vermaken, slaapt hij goed, is hij druk, is hij niet te moe als hij uit school komt? Martijn is alleen maar positief, alles gaat prima. Intussen valt zijn zoons naam geen enkele keer. Dit zijn de langste tien minuten uit mijn leven.
We hebben onlangs een ronde spreekbeurten gehad. Daar kan ik misschien iets uit opmaken. “Hoe vond hij zijn spreekbeurt?” vraag ik. “Geweldig”, zegt Martijn. “Pierre is zo gek op vliegeren. Hij vond het zo fijn dat hij erover mocht vertellen.”
Lees verder onder de advertentie
Huh? Ik heb geen Pierre in mijn klas. De enige Pierre die ik ken is de jongere broer van mijn leerling Boudewijn. Dat is wel heel toevallig. Zou het kunnen zijn dat Martijn de vader van Boudewijn is en zich nu vergist in de naam van zijn twee zonen? Ik besluit een afgang te riskeren en ga voor Boudewijn. “Pierre? Martijn, we hebben het toch over Boudewijn?” Martijn kijkt schaapachtig. “Nee, over Pierre toch?” Hij fronst zijn wenkbrauwen. “Zit ik hier niet in groep 3B dan?” zegt hij. “Nee!” zeg ik. “In groep 4A!”
Leuke juf
We barsten allebei in lachen uit. “Heb jij niet gemerkt dat ik Pierre bedoelde?” vraagt Martijn. “Nee”, zeg ik, geheel naar waarheid. Martijn stelt vast dat het misverstand heeft kunnen ontstaan doordat zijn jongens qua gedrag erg op elkaar lijken: Pierre is net als Boudewijn de beste van de klas, hij gaat ook graag naar school, en hij geeft thuis ook geen problemen. Intussen zijn de tien minuten om. Opgelucht wijs ik Brad Pitt de weg naar klas 3B.
Lees verder onder de advertentie
Twee dagen later zie ik Pierre en zijn moeder Bernadette op de gang lopen. “Mama, dat is de juf die papa zo leuk vindt!” roept Pierre. “Stil nou, Pierre”, zegt Bernadette. “Dag juf!” En ze geeft me een knipoog in het voorbijgaan.
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]