‘Bij het tienminutengesprek kwam de 18-jarige au pair opdagen’

20.06.2024 12:53
Beeld: Getty Images

Dat ze de ouders niet vaak zien, gebeurt bij juf Renate op school wel vaker. Al was haar verbazing groot toen ze bij het tienminutengesprek iemand anders zag binnenkomen.

Renate (35) is juf in groep 5.

“De ouders van mijn leerling Sophia zag ik niet veel, maar dat gebeurt op mijn school wel vaker. Veel ouders werken allebei om hun huis in deze dure buurt te kunnen betalen. Bij het tienminutengesprek zijn de meeste ouders wel present.

Zenuwen

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik in plaats van de vader en moeder van Sophia een meisje van een jaar of achttien zag binnenkomen. Op dat moment kreeg ik via Social Schools – het communicatiesysteem van onze school met ouders – een berichtje van Sophia’s moeder: ‘Wij redden het niet, maar Sue doet het gesprek!’

Sue was de nieuwe au pair, net een week in functie. Ze sprak geen Nederlands en amper Engels. Ze zat te trillen als een rietje van de zenuwen. Ik pakte nog net geen glaasje limonade voor haar. De ouders heb ik maar een mail gestuurd met Sophia’s vorderingen. Nooit meer iets op gehoord.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.