8 kinderboeken die een maatschappelijk thema behandelen

19.05.2024 11:00

Lezen is altijd leerzaam, maar een boek met een maatschappelijk tintje maakt een leeservaring nog interessanter voor kids. Hier zijn acht tips die niet alleen voor vermaak zorgen, maar ook een beetje stof tot nadenken bieden.

De Snuitjes redden de Noordpool

In dit boek ontdekken kinderen op avontuurlijke wijze het belang van het behouden van een schone wereld. Het is een educatief en interactief boek, waarbij kinderen zelfs beloningen verdienen.

De Kleine Kapitein door Paul Biegel

Dit klassieke avonturenverhaal gaat over een jonge kapitein die met zijn bemanning op zoek gaat naar de Schat van de Zilveren Vloot. Het boek behandelt thema’s als vriendschap, moed en doorzettingsvermogen.

De Gorgels door Jochem Myjer

In deze serie boeken volgen we Melle, die bevriend raakt met de Gorgels, kleine wezentjes die kinderen beschermen tegen de gevaarlijke Groenlandse Brutelaars. Dit boek stimuleert de verbeelding en benadrukt het belang van vriendschap en zorg voor elkaar.

Koning van Katoren door Jan Terlouw

Dit verhaal volgt de jonge Stach die de uitdagingen van de zeven koninginnen van Katoren moet overwinnen om koning te worden. Het boek behandelt thema’s als rechtvaardigheid, corruptie en politiek bewustzijn.

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria door Adam Cece

Dit humoristische boek vertelt het verhaal van Maurice, die in het vreemde stadje Bizarria terechtkomt, waar alles net even anders is dan normaal. Het boek behandelt thema’s als diversiteit, acceptatie en tolerantie.

Gewoon zoals je bent door Jonny Lambert:

Dit prentenboek viert diversiteit en inclusie door het verhaal van een groep dieren die leren dat iedereen uniek is en geaccepteerd moet worden zoals ze zijn.

Wonder door R.J. Palacio

Dit aangrijpende verhaal volgt de belevenissen van August Pullman, een jongen met een ernstige gezichtsafwijking die voor het eerst naar school gaat. Het boek behandelt thema’s als tolerantie, empathie en het omgaan met verschillen.

De jongen die met draken vloog door Andy Shepherd

Dit boek volgt Tomas, die bevriend raakt met Fikkie, een kleine draak. Samen beleven ze avonturen en leren ze over vriendschap, verantwoordelijkheid en het belang van zorg voor de natuur.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

In samenwerking met Kek Mama