De leukste dingen om binnen te doen als het buiten regent (en je een hekel hebt aan knutselen)

28.10.2023 09:00
Beeld: Getty Images

Als ouder weet je dat regenachtige dagen je plannen letterlijk in het water kunnen gooien. Wanneer het buiten regent en de kinderen vol energie zijn, kan het een uitdaging zijn om leuke en activiteiten te bedenken. Helemaal als je niet nóg een herfstknutsel wil maken. Acht tips.

Komen ze;

Maak een fort

Laat de kinderen hun verbeelding de vrije loop met een kussenfort. Stapel kussens op, gooi dekens over de meubels en creëer een knusse schuilplaats. En als het fort groot genoeg is, kan je misschien met een matras er ’s nachts overnachten.

Thuisbioscoop

Transformeer je woonkamer tot een thuisbioscoop. Laat de kinderen hun favoriete films kiezen en maak het extra gezellig met wat zelfgemaakte popcorn en snacks. Vooral met de feestdagen in zicht en de koude winterfilms op komst is dit een aanrader om te doen met zelfgebakken koekjes en warme chocolademelk.

Beeld: Getty Images

Bakplezier

Samen bakken is niet alleen leuk, maar het ruikt ook nog eens heerlijk. Bak koekjes, brownies of cupcakes. Bak en versier ze en vergeet vooral ook niet om tussendoor ook te proeven!

Binnenpicknick

Wie zegt dat picknicken alleen buiten kan? Leg een kleed met kussentjes op de vloer en serveer heerlijke zelfgemaakte sandwiches, fruitsalades en andere snacks. Duik samen de keuken in om deze ‘gekke’  lunch alvast voor te bereiden

LEGO-pret

Laat de kinds hun bouwtalenten tonen met LEGO. Of het nu kastelen, ruimteschepen of hele steden zijn, er is geen limiet aan de creativiteit. Bouw samen een stad of landschap. Probeer je eigen huis na te bouwen of maak juist je toekomstige droomhuis. Tip: vergeet niet om je slippers of sloffen aan te trekken.

Beeld: Getty Images

Spelletjes sensatie

Haal je bordspellen en kaartspellen uit de kast tevoorschijn. Kies uit klassiekers zoals Monopoly, Uno of lig met z’n in de knoop met Twister en ga de uitdaging met elkaar aan. 

Dansfeestje in de woonkamer

Zet je favoriete muziek aan en laat iedereen je dansmoves showen. Een dansfeestje in de woonkamer is een geweldige manier om energie kwijt te raken en plezier te beleven. Doe de discolichten aan en schuif de bank maar vast opzij. Zet muziek of Just Dance aan op tv en laat de moves het verdere werk doen. Hierna is de energie van de kid voorlopig wel op, dus kan je genieten van een heerlijk rustig huis.

Puzzelpret

Een uitdagende puzzel kan zowel plezierig als stimulerend zijn. Kies een uitdagende puzzel en werk samen om deze op te lossen. Met een kopje thee erbij en een film of muziek aan op de achtergrond kan je hier gegarandeerd wel een dag mee bezig zijn.

Dus, als de regen met bakken uit de lucht valt, hoef je je geen zorgen te maken over verveling.

In samenwerking met Kek Mama