‘Juf, ik ga met Ella trouwen’ zegt de 4-jarige Luuk glimlachend

11.03.2024 16:58
kalverliefde Beeld: Getty Images

Juf Lisette is invaljuf op verschillende basisscholen en maakt daar de leukste dingen mee. Deze keer komen twee lieve kleuters naar haar toe met een leuke mededeling.

“Vandaag sta ik weer een dagje voor de klas. Deze keer de kleuterklas, een klas waar ik wekelijks op vrijdag lesgeef. Een dag zoals alle andere dagen, lijkt het. Na een gymles en een uurtje spelen/werken is het tijd om naar buiten te gaan. Iedereen loopt hand in hand met zijn maatje in de rij naar buiten. De meeste kinderen laten elkaars handen los als ze buiten zijn en rennen alle kanten op over het plein, maar dat is niet zo bij Ella en Luuk. Zij lopen hand in hand rustig verder over het plein.

Het tweetal is al sinds begin van het schooljaar beste vrienden en doet veel samen. Nu ze eenmaal buiten zijn moeten ze natuurlijk eerst bespreken ze wat ze gaan doen. Samen in de zandbak spelen, dat is het plan voor deze pauze.

Wat ben je vrolijk

Na hier en daar een conflict opgelost te hebben, kijk ik uit over het plein. Luuk komt in een snel tempo, met Ella nog half hangend achter hem aan, glimlachend naar mij toe. ‘Wat ben je vrolijk’, zeg ik. ‘Juf, ik ga met Ella trouwen’, zegt hij met een nog grotere glimlach. Ella staat ernaast wat verlegen te glimlachen. ‘Wat leuk, mag ik ook naar de bruiloft toe komen?’ ‘Ja dat mag’, hoor ik Ella zeggen. ‘Wij gaan trouwen en iedereen mag komen’, zegt Luuk hardop terwijl hij naar iedereen op het plein wijst. ‘De hele klas mag komen en we moeten ze uitnodigen’.

Lees ook: Juf Lisette: ‘Stille wateren hebben diepe gronden’

Het grote nieuws

Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal terug in de klas is het tijd om het grote nieuws te brengen. Luuk en Ella gaan beiden op hun stoel staan en vertellen hardop het grote nieuws. De rest begint te klappen. Dat klinkt als een leuk klassenuitje.

De fantasiewereld van een kleuter

Niets leuker dan samen spelen en vriendjes en vriendinnetjes maken. Als je elkaar dan ook nog zo leuk vindt dat je samen wil gaan trouwen, dan is dat al helemaal geweldig. De fantasiewereld van kleuters blijft ontzettend leuk om te zien. Twee lieve kinderen die net als papa en mama samen willen trouwen. En laten we eerlijk zijn, Luuk en Ella zijn een hartstikke schattig koppel en ik hoop dat ze nog jaren bevriend blijven.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.