Juf Lisette: ‘Stille wateren hebben diepe gronden’

22.02.2024 13:00
Bron: Pexels

Juf Lisette valt vandaag een dagje in op een basisschool in groep drie. Een leuke klas met veel verschillende kinderen. In die klas zit de lieve, dromerige Adam. Een kind dat ze nooit zal vergeten.

“Het is een nieuwe dag met een nieuwe klas. Dit keer sta ik voor groep drie. De klas is nieuwsgierig naar de nieuwe juf dan ook en stelt mij veel vragen, zoals hoe oud ik ben en wat mijn lievelingskleur is.

Dit is Rex!

Na een aantal belangrijke lessen, zoals taal, rekenen en spelling, slaat de klok bijna 15.00 uur. Hoog tijd voor een moment waarin de kids zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Een spelletje spelen, tekenen of een boek lezen, zoals Adam.

Eerder vandaag viel het me op dat Adam over het algemeen vrij stil is, een lieve en dromerige jongen. Maar ineens loopt hij naar me toe met een informatieboek over dinosauriërs. Vol trots laat hij zijn boek zien, en wanneer ik naar de opengeslagen bladzijde kijk, zie ik een foto van een dino. “Dit is Rex!” zegt hij met enthousiasme, terwijl hij zijn dierenvriend imiteert. Zonder aarzelen begint hij te vertellen over andere dinosoorten en wanneer ze leefden. Het is bewonderenswaardig; hij lijkt werkelijk elke dinonaam te kennen.

Stille wateren

Deze interactie met Adam is opmerkelijk, vooral omdat we elkaar nog niet zo goed kennen en hij eerder wat terughoudend leek. Het feit dat hij nu zo openlijk praat over zijn passie voor dinosauriërs, maakt het des te boeiender. Het is geweldig om te zien dat hij zo gepassioneerd is en graag deelt waar hij van houdt, zelfs als hij daarvoor niet per se op de voorgrond trad. Het geeft me een glimp van zijn wereld en ik vind het alleen maar heel leuk dat hij zo’n levendige passie heeft waar hij enthousiast over kan vertellen. Zo zie je maar: stille wateren, hebben hele diepe gronden.”

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.