Dat ging ff mis: ‘Hij zat van top tot teen onder de lipstick en blush’

19.10.2023 05:34
make-up dat ging ff mis Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Vivienne (33), moeder van zoon Elijah (6):

“Iedere keer als ik in de slaapkamer langs de muur loop die onze zoon Elijah met mascara en nagellak heeft toegetakeld, moet ik weer lachen. Dat deed ik op het moment zelf uiteraard niet, toen verliet van schrik mijn ziel mijn lichaam.

Ravage

Het gebeurde op een middag toen ik samen met Elijah, destijds twee, een dutje deed in mijn bed. Ik had de wekker gezet, maar werd wakker van een vreemde, zoete lucht. Ik schrok toen ik ontdekte dat Elijah niet meer naast me lag en de slaapkamerdeur openstond. Zonder iets te zien van de ravage die hij had achtergelaten, liep ik naar de badkamer.

Daar trof ik mijn zoon aan, gehuld in een luier en verder van top tot teen onder de lipstick, nagellak, blush, foundation en eyeliner. Hij keek me schuldbewust aan, terwijl ik werkelijk in shock was. Pas later zag ik dat hij behalve zichzelf, nog meer had besmeurd. De wand in de slaapkamer, maar ook de vloer van de kleedkamer ernaast.

Lees ook – Het is zo’n dag: ‘De badkamer stond blank en de dag moest nog beginnen’ >

Dure make-up

In mijn inloopkast staat een vakkenkast en redelijk hoog ligt een mandje met mijn dure make-up. Denk aan merken als Dior en Estée Lauder. Hoe hij dat te pakken heeft gekregen en wist dat het daar was, is mij nog steeds een raadsel. Maar mijn peuter had werkelijk alles opengedraaid en was daarmee op de muren en vloer aan het experimenteren geslagen.

“Mijn peuter had werkelijk alles opengedraaid”

Half huilend heb ik hem afgespoeld en geschrobd, maar het meeste mopperde ik op mezelf. Daarna belde ik schoorvoetend mijn partner om te vertellen over de schade. Van mijn mooie make-up was uiteraard niets bruikbaars meer over. De vloer hebben we nog redelijk schoon gekregen, maar de wand in de kleedkamer moest worden geverfd. Alleen de kleine roze en zwarte muurschildering in de slaapkamer hebben we maar zo gelaten. Een grappig aandenken aan onze kleine Picasso.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.