‘Wanneer ik boven kom ligt de dure make-up uitgesmeerd over drie onschuldige gezichtjes’

28.04.2020 09:52
Nicolette Kluijver

Presentatrice Nicolette Kluijver (35) is moeder van Isabella (7) en de tweeling Ana Sofia en Jesse (5).

“MAAMA… MAAAMA… Je moet nu komen. Het is een noodgeval!”
 

Goed bedoeld

Ik heb mijn kinderen op zich geleerd dat ze bij nood 112 moeten bellen, maar ik kom er nu aan, ik kom jullie redden. Ik hol naar boven in een uitgestrekt drafje, want bij deze soort mamaaaa’s is er meestal echt iets aan de hand. De laatste keer hadden ze bijvoorbeeld ons hondje Mimi een nieuw kapsel gegeven. Over het algemeen is Mimi blij dat ze door ons is geadopteerd, maar ze had nu een zwaar verontwaardigde blik in haar kortgeknipte ogen. Met haar nieuwe coupe vond Ana Sofia haar heel sexy. De naam Mimi werd dan ook vervangen voor Sisi. Ze hadden het op zich goed bedoeld, wat ze de hond hadden aangedaan. En ze zouden hem ook nooit pijn doen. Mimi had te lange haren en klitten, hun actie kwam uit een goed hart, maar ze zag er maandenlang uit als een verknipte poedel. Vandaar mijn urgentie om NU te komen.
 

In ieder geval geen miskoop

Op de badkamervloer ligt mijn supermooie, heel erg blij mee, net gekochte make-up uitgestald. Daaromheen zitten mijn drie bengeltjes, die eruitzien alsof ze hun hoofd in een pot met verf hebben gestoken. Aah! Mijn make-up! Want die fantastische kleuren op de gezichten van mijn kinderen komen uit mijn nieuwe doosjes. De doosjes die ik ga gebruiken tijdens de opnames van Expeditie Robinson. Mooie, natuurlijke kleuren: groen, bruin, goud en een beetje lenteachtig roze voor de wangen. Waar ik een godsvermogen aan heb uitgegeven ligt nu uitgesmeerd over de tegelvloer en over drie onschuldige gezichtjes.

Eén ding is zeker, bedenk ik me: ik heb een goede aankoop gedaan. De kleuren zien er geweldig uit op de wangen van mijn schatjes en op de witte tegelvloer. (En, ook mooi, je krijgt het met geen hogedrukspuit van de vloer gepoetst, wat op zich gunstig is voor de opnames van Expeditie Robinson met een gevoelstemperatuur van vijftig graden.)
 

Lees ook
Is jouw peuter dol op make-up? Deze set geeft géén vlekken op je muren >

 

Levensles

Nu komt het aan op de levenslessen die ik heb geleerd: niet boos worden, maar ze steunen in hun creativiteit. Ik leg uit dat dit niet mag, maar dat ik het wel knap vind dat ze zulke creabea ideeën hebben. We spreken af dat zij de boel opruimen en dat de enige make-up die zij mogen gebruiken uit de lokale drogisterij komt. “En laten we nu nog even genieten van de kunstwerken op jullie smoeltjes”, besluit ik.
 

Deze column staat in Kek Mama 05-2020.

 

Meer lezen? Neem nu een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders en krijg 8 nummers én een Studio Noos tas voor maar € 49,95!