Julia: ‘Na een uur tevergeefs zoeken, belde ik de politie’

19.03.2024 12:01
steppen kinderen

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Julia is getrouwd met Simone en moeder van Liv (6) en Anna (2).

Nieuw huis

We woonden net een maand in ons nieuwe huis toen Liv vroeg of ze met haar buurjongen mocht spelen. Prima, vond ik. Ze speelde vaker alleen buiten en het afgesloten speelveldje grensde meteen aan onze tuin. Daarbij was de buurjongen al wat ouder. Veel kon er naar mijn idee dus niet misgaan.

Na tien minuten ging ik even kijken, maar tot mijn grote verbazing waren Liv en onze buurjongen nergens meer te bekennen. Livs step stond er verlaten bij…

Lees ook
Dít zijn de populairste steppen voor kinderen >

Politie

Ze zal wel bij de buurjongen binnen zijn, dacht ik nog. Maar toen ik bij de buren aanbelde en er niemand thuis was, raakte ik in paniek. Al hyperventilerend rende ik de hele wijk door en belde ik bij iedereen aan. Niemand had Liv gezien. Na een uur tevergeefs zoeken, belde ik de politie.

‘Waar is mijn step?’

De wijkagent was er als de kippen bij, maar hoefde uiteindelijk niet veel te doen: ineens liep Liv de achtertuin in – alsof er niets was gebeurd. Wat bleek? Ze was bij een meisje verderop in de straat naar binnen gegaan en had niet op de tijd gelet. 

Ik rende op Liv af, gaf haar een dikke kus en vertelde d’r dat ze het voortaan eerst aan mij moet vragen voordat ze ergens naar binnen gaat. Liv reageerde wat nonchalant, veegde haar wang schoon en liep schoorvoetend naar de schuur. “Ja-haaa, mam. Waar is mijn step?”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.