Hester: ‘Een Franse dame dacht dat we ons kind hadden achtergelaten’

26.02.2024 11:42
dat ging ff mis Franse dame dacht kind achtergelaten vakantie

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Hester (32), getrouwd met Maurits (37), moeder van Lars (6) en Bas (2).

“Als de kinderen naar school gaan, wil ik dat ze er netjes en in schone kleding bijlopen, maar als ze vrij zijn maakt het me niet zoveel uit. Dus toen wij vorig jaar in Zuid-Franse Fréjus vakantie vierden, lieten we onze jongens na een warme dag op het strand even in een luier en zwembroek in de speeltuin ravotten. Het was een afgesloten speelplaats met zandbak, water- en glijbaantje, midden op een plein. Zelf zaten Maurits en ik op een terras, op nog geen vijftien meter afstand, en konden ze vanachter een glas wijn in de gaten houden.
 

Lees ook
Dat ging ff mis: ”We zijn de kinderen vergeten op de parkeerplaats’, gilde ik tegen mijn man’ >

 

Ons zwervertje

De kinderen genoten. Na een softijsje bij ons, renden ze weer terug. Ik kreeg de kans niet de handjes en toet van Bas af te vegen en was te lui om achter hem aan te rennen. Intussen was vooral Bas flink vies geworden. Zijn gezicht zwart van het aangekleefde zand en zijn luier topzwaar van het spelen in het water. We lachten om ons zwervertje en dachten eigenlijk dat het oudere echtpaar dat op het plein naar hen stond te kijken ook zo vertederd was. Voor de grap zeiden we tegen elkaar: ‘Straks denken ze dat hij is achtergelaten.’

Groot was onze verbazing en schrik toen de vrouw even later terugkeerde met een politieagent. Driftig gebaarde ze richting dat vervuilde, zielige jongetje. Snel riep ik in het Engels tegen de agent dat het mijn kinderen waren en dat ze oké waren. Daarna zijn we gauw weggegaan, geen zin in een discussie met de Franse gendarmerie.”

Deze dat ging ff mis stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.