Dat ging ff mis: ‘Het vriendinnetje van mijn dochter werd vermist nadat ze bij ons had gespeeld

28.03.2021 14:32
dat ging ff mis vriendinnetje kwijt Beeld: Getty Images

Een ouder vertelt over het hilarische moment in het ouderschap waarop ze even he-le-maal de mist in gingen.

Sophie (38) is getrouwd en moeder van Nina (6).

“‘Iris? Die is hier niet.’ Met die woorden van mijn buurvrouw begon het. Mijn dochter Nina had met haar nieuwe vriendinnetje Iris gespeeld. Eerst thuis, toen buiten en daarna waren ze bij mijn buurvrouw beland. Automatisch was ik ervan uitgegaan dat Iris daar ook bij was. Niet dus. Ze was al een halfuur geleden vertrokken. Vlug liep ik naar Iris’ ouders. Daar was ze niet, maar Iris kon nogal impulsief zijn, zeiden ze. Ze zat ongetwijfeld bij een ander vriendinnetje. Dat gebeurde weleens vaker, we hoefden ons geen zorgen te maken. Ik was enigszins gerustgesteld. Het was inmiddels vijf uur geweest, Iris zou vast snel naar huis komen.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘We dachten dat onze dochter met haar handje tussen de schuifdeur had gezeten’ >

Zoektocht

Alleen, dat gebeurde niet. Het werd zes uur, half zeven, zeven uur… Geen Iris. Elke groepsapp en facebookgroep in de buurt was inmiddels ingeschakeld, tientallen mensen waren aan het zoeken – mijn man en ik natuurlijk ook – en het was al donker. De politie kwam erbij. Met elke minuut die verstreek nam de angst toe, en ik voelde me zó schuldig. Iris viel op het moment van verdwijnen onder mijn verantwoordelijkheid. Had ik beter moeten opletten? Haar niet naar buiten moeten laten gaan?

Ik was in paniek, om het nog maar niet te hebben over hoe verschrikkelijk dit voor de ouders was. In gedachten kwamen de ergste horrorscenario’s voorbij. We wonen maar tien minuten lopen van een brede vaart… En toen ineens, iets na zeven uur, zag iemand haar. Spelend met een vriendje, bij hem thuis, zich van geen kwaad bewust. De moeder was net thuis uit haar werk en had alle commotie gemist. Ik ben zelden zo opgelucht geweest.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 03-2021.

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.