Dat ging ff mis: ‘Op het consultatiebureau dachten ze dat ik mijn dochter had geslagen’

23.01.2024 08:19
consultatiebureau Bron: Pexels

Een ouder vertelt over het hilarische moment in het ouderschap waarop ze even he-le-maal de mist in gingen.

Bianca (35), getrouwd met Maurice (37), mama van Esmee (9) en Chris (3).

“Mijn oudste is een brokkenpiloot. Als peuter klom Esmee overal op in huis, om er net zo hard weer af te donderen. Ik keek allang niet meer op van een blauwe plek meer of minder: een kind is een kind en vallen en opstaan hoort bij het spelen. Maar daar dacht de consultatiebureauarts anders over. Toevallig was Esmee de dag voor de controle lelijk gevallen in de speeltuin en zat ze onder de rode striemen en blauwe plekken.

Druk

Argeloos zette ik Esmee in haar luier op de behandeltafel. De arts keek me wantrouwend aan. Hoe kwam mijn dochter zo toegetakeld? Had ik haar door elkaar gerammeld, geslagen? Even moest ik erom lachen, maar de arts was serieus. Volgens haar was het ábnormaal dat een meisje zo veel blauwe plekken had en konden die niet door spelen of stoten komen. Ik werd boos en moest echt praten als Brugman om uit te leggen dat ik gewoon een druk kind had.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘Een van de leidsters belde dat mijn zoon onder de blauwe plekken zat’ >

Ondernemend kind

Prompt viel Esmee een halfjaar later, precies toen we weer een afspraak hadden, met haar tand door de lip. Uit angst voor opnieuw een preek belde ik het consult met een smoes af. Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en heb ik een tweede. Wederom een ondernemend kind én een ongeluksvogel. Vanaf het moment dat meneer kon kruipen zat hij onder de blauwe plekken. Gelukkig hebben we nu een ander consultatiebureau en zijn zij wel invoelend en begripvol. Onder het mom ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’ heb ik hen ook maar vooraf ingelicht dat onze doerak niet mishandeld wordt, maar slechts erg onhandig is.”

Deze dat ging ff mis stond eerder in Kek Mama.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.