Dat ging ff mis: ‘Ik gaf mijn 6-jarige dochter per ongeluk wijn in plaats van water’

18.09.2020 08:35
dat ging ff mis waterflesje dochter per ongeluk wijn Beeld: Shutterstock

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Saskia (42), alleenstaande moeder met 3 kinderen van 22, 19 en 11.

“Mijn jongste dochter Hannah was een jaar of zes toen ik met mijn ouders op vakantie was in de Ardennen. Het was die dag bloedheet. Omdat we naar een brocantemarkt gingen waar weinig voorzieningen waren om iets te drinken, had ik zelf een koeltas gevuld met drankjes en die in de buggy gezet.

Waterflesje

Ik dacht slim te zijn door een leeg waterflesje te vullen met witte wijn voor mijn moeder; op die manier kon er niks breken. Ik was dat alleen alweer straal vergeten toen ik Hannah opdroeg wat te drinken. Ze was een beetje hangerig en ik was bang dat ze zou uitdrogen. In mijn gauwigheid pakte ik een willekeurige waterfles en gaf die aan haar, eigenlijk lette ik meer op alle leuke kraampjes om me heen.

Toen Hannah begon te piepen dat ze het water zo vreemd vond smaken, zei ik dat ze niet moest zeuren. ‘Gewoon doordrinken’, maande ik haar. Toen ze echt volhield dat ze het vies vond, wilde ik laten zien dat het onzin was. Ik nam een flinke slok en schrok me rot; dit was de verkeerde fles! Ik heb Hannah meteen een halve liter water laten drinken.

Op de terugweg viel ze in slaap en tukte ze door tot de volgende ochtend. Natuurlijk heb ik haar een paar keer gecontroleerd, maar er was niks geks. Ze lag heerlijk te snurken. Overigens is dit een blunder die me al jaren achtervolgt. Nog steeds vertelt Hannah, liefst in gezelschap: ‘Nou mama, jij hebt mij wijn gegeven!’”

Dit artikel stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.