‘We zijn opgelicht door onze kraamverzorgster’

24.03.2024 22:06
Kraambezoek blunder Beeld: Getty Images

Van onze collega’s van Mamaplaats afgelopen week.

“Je zult het bijna niet geloven, maar wij zijn echt opgelicht door onze (eerste) kraamverzorgster. Mijn eerste kraamweek was zo anders dan het hoort.

Ze was een aardige meid, ongeveer net zo oud als ik. Ik had nog geen vriendinnen met kinderen, dus had totaal geen vergelijkingsmateriaal. Ze kwam netjes elke dag 4 uur bij ons in huis. Van die 4 uur was ze wel ongeveer 2,5 uur bezig met papierwerk. Ze zat dan rustig aan onze tafel te werken. Ik had geen idee wat ze allemaal opschreef maar ik dacht dat het wel nuttig zou zijn en maakte er geen probleem van. Bovendien hielp ze de eerste twee keer met het badje en controleerde ze of ik goed herstelde en legde ze alles rustig uit wat wij allemaal moesten weten.

Ondertussen holde mijn vriend zijn benen onder z’n lijf vandaan, die wist ook niet beter. Hij zorgde dat ik op tijd wat te eten had, draaide de wasjes, verschoonde het bed, poetste het huis, zorgde voor de beschuitjes en drankjes voor het bezoek, hield bij wanneer ik de baby gevoed en verschoond had, liet het bezoek weer uit om vervolgens weer een rondje met de hond te lopen, laadde de vaatwasser in en uit en ga zo maar door.

De dagen waren erg druk en we waren best moe, maar ach dat hoort er toch bij?!

Maar op een van de laatste dagen gebeurde het….

De kraamverzorgster zei: “Nou Elke, nu moet je nog met heel het gezin een wandeling gaan maken”. Oké dacht ik, dat zal er ook wel bij horen. Ik riep Sander en we maakte een blokje om met onze nieuweling. We vonden het ook helemaal niet raar dat ze dit van ons verwachtte.”

Lees verder op Mamaplaats!