Beeld: Getty
Beeld: Getty

Lieve (30) is moeder van Jan (3) en Dries (7 maanden). Tot voor kort was ze gelukkig getrouwd en had ze een heerlijk leven, tot haar man afgelopen Kerstmis totaal onverwacht zijn koffers pakte en vertrok. Op kekmama.nl schrijft ze openhartig over alles wat ze sindsdien doormaakt. Deze week: opnieuw daten.

Alles in mij twijfelt. Nog maar een paar maanden geleden zei mijn ex ons huwelijk op en nu lig ik in de armen van een fantastische vent. Een man zo lief, zo kom je ze niet vaak tegen. Hij maakt me aan het lachen, raakt keer op keer mijn gevoelige snaar en is zo normaal dat het bijzonder is.

 

Twijfelen aan alles

Na ons gesprek op Tinder gooide ik de app van mijn telefoon. Wat was ik eigenlijk aan het doen? Men zou wel denken: is ze nu al aan het daten geslagen?! Maar die aandacht en complimentjes had ik echt even nodig. Als je twijfelt aan alles omdat je 5 jaar lang hebt gedacht dat er van je werd gehouden en dat nu niet zo blijkt te zijn, is elke bevestiging meer dan welkom. Ook al is die bevestiging zo oppervlakkig dat je na vijf keer hetzelfde chatgesprekje er wel weer klaar mee bent.

 

Deze man was anders

Maar deze man, deze man was anders. Ja, hij kende mijn ex. Ja, hij wist al hoe mijn kinderen heetten. Maar zulke zeldzame exemplaren kun je niet laten lopen. Een week nadat ik mijn Tinder-app had verwijderd, ontving ik via Facebook Messenger een berichtje. Of ik de andere berichtjes op Tinder nog had gelezen? En of de kinderen een beetje lief waren geweest voor mama en hadden doorgeslapen? Mijn hart smolt. Dit geschenk uit de hemel vroeg of mijn kinderen lekker hadden geslapen? Hij wist gewoon waar een alleenstaande vrouw mee worstelt en durfde er ook nog eens naar te vragen.

 

Ik wilde hem ontmoeten

Toen ik mezelf op een gezellige zaterdagavond, ietwat aangeschoten, een weg naar huis baande, leek het me een uitermate goed plan hem te bellen zodat hij mij op kon pikken. Hij had immers een busje en woonde in de buurt. Toen hij opnam, ondanks dat het twee uur ‘s nachts was, vertelde hij me lief dat hij in Groningen zat. Als hij wel in de buurt was geweest, was hij zeker gekomen. Ik wist het zeker: ik wilde hem ontmoeten.

 

Honderden appjes en oneindig veel belminuten

Een paar weken, honderden appjes en oneindig veel belminuten verder, zou ik hem voor het eerst in de stad zien. We spraken niks af, alleen dat we nog contact zouden hebben. Ik dronk samen met een vriendin de ergste zenuwen weg en tijdens de tocht van de ene naar de andere kroeg kwam er een groep van 7 mannen op ons af. Alsof de andere 6 mannen vervaagden, zag ik nog maar één man. Wat was hij enorm knap, lang en stoer. Ik liep zwijgend in zijn armen en het enige wat hij kon zeggen was: ‘Eindelijk, daar ben je’.

Ik ben verkocht.

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >