Op Kidsproofplus.nl vind je de leukste uitjes voor kinderen met een beperking. Zoals deze leuke musea, die nét dat stapje extra zetten. Rolstoeltoegankelijk, check. Gebarentolk, check.
Lees verder onder de advertentie
Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.
Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
Nijntje in gebaren
Nijn – ons favoriete konijn – heeft een eigen museum in Utrecht. In het Nijntje Museum mogen peuters en kleuters op avontuur door mini-werelden. Allemaal geïnspireerd op de prentenboeken van Dick Bruna. Tof: elke maand zijn er speciale rondleidingen voor spruitjes die doof zijn of slecht horen.
In een kunstmuseum mag je niet zomaar dingen aanraken, toch? In het Van Abbemuseum in Eindhoven mag het af en toe wel. Elke maand zijn hier multi-zintuiglijke rondleidingen voor blinde en slechtzienden. Met dingen om te voelen, ruiken en proeven.
Hoe ziet het skelet van een potvis eruit? In Natuurmuseum Fryslân leer je de leukste natuurweetjes. Van een spannende tentoonstelling over giftige dieren, tot een reuzendraak. En hoe fijn: het museum is bijna volledig rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er prikkelarme momenten én voelruimtes voor blinde en slechtzienden bezoekers.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.