Of je nu wilt backpacken, met je gezin naar een all inclusive resort gaat of je koffers pakt voor een citytrip, met deze tips van reiszoekmachine Skyscanner scoor je altijd de beste hotelkamer voor de scherpste prijs.
Lees verder onder de advertentie
Waar kun je veilig overnachten in coronatijd? Elk accommodatietype heeft zo zijn voor- en nadelen, maar gelukkig hebben de meeste slaapplekken coronamaatregelen getroffen om gasten een veilig verblijf te bieden en het besmettingsrisico te verminderen. Op zoek naar een veilig hotel? Houd dan rekening met deze adviezen.
Lees verder onder de advertentie
Wees loyaal
Hotels doen er vaak alles aan om gasten terug te laten komen, vandaar de loyaliteitsprogramma’s. Sluit je altijd aan bij deze puntenspaarprogramma’s als je veel in hotels verblijft en houd je persoonlijke kaart bij de hand als je incheckt: je zult verbaasd zijn over hoe snel je punten spaart en korting of extra’s cadeau krijgt.
Lees verder onder de advertentie
Bekijk alle voordelen
Heeft jouw ultieme hotel een zwembad of Michelinsterrenrestaurant? Laat geen deal aan je neus voorbijgaan omdat je gefocust bent op dat ene onderdeel. Dat mooie boutique hotel in Barcelona heeft misschien geen waardig zwembad, maar als de zee aan je voeten ligt, waar hebben we het dan over?
Wees vriendelijk voor het hotelpersoneel
Je hoeft het kamermeisje heus geen euro’s toe te stoppen als ze de kamer komt schoonmaken, maar vriendelijk zijn betaalt zich altijd uit in iets extra’s. Gewoon een leuk praatje met de hotelmedewerkers, bijvoorbeeld. Sommige gasten beweren dat cash geld hetzelfde doet, maar Skyscanner gaat liever uit van vriendelijkheid en respect.
Hoteldeals vinden begint met de juiste timing. Over het algemeen zullen hotels in het stadscentrum (vooral wanneer er veel zakenreizigers overnachten) goedkoper zijn in de weekenden, terwijl het gemiddelde countryhousehotel de tarieven door-de-week behoorlijk zal verhogen. Dus schrijf niet per definitie dat vijfsterrenhotel in de Engelse Cotswolds af, vooral niet als je tussen dinsdag en donderdag reist. Plan je een citytrip in het weekend, overweeg dan te overnachten in een hotel in de buurt van zakelijke wijken.
Lees verder onder de advertentie
Stel je flexibel op bij een hotelboeking
Als je een upgrade wilt, richt dan niet alle pijlen op een bepaalde kamertype en stel je flexibel op. Als het hotelpersoneel je vertelt dat een upgrade naar een kamer met subliem oceaanzicht mogelijk is, grijp dit dan met beide handen aan. Als zij je aangeven dat een grotere kamer niet beschikbaar is, maar dat ze je wel een kamer kunnen aanbieden met toegang tot de Executive Lounge: meteen doen.
Lees verder onder de advertentie
Plan vooruit en boek vroeg
De gasten die de beste hoteltarieven weten te bemachtigen zijn vaak de meest georganiseerde types. Nadat je de hotelkamer hebt geboekt, bel je het hotel even met de vraag hoe ze je kunnen helpen met een upgrade of een net iets betere kamer. De kans dat je het voor elkaar krijgt is groter als je ruim van tevoren je verzoek neerlegt. Tip: schrijf de naam op van de hotelmedewerker met wie je hebt gesproken – werkt altijd goed als je hem of haar bij aankomst noemt en als je nog andere vragen hebt.
Lees verder onder de advertentie
Geef negatieve én positieve feedback
Geïrriteerd omdat je kamer muf ruikt of een luidruchtige lift je wakker heeft gehouden? Zeg het vooral. Iedere nette en weldenkende hoteleigenaar zal er alles aan doen om het op te lossen en het jou als gast naar de zin te maken. Ook positieve feedback is welkom. Als je onder de indruk bent van de kamer, de service of het ontbijt, noem het. Het werkt immers twee kanten op.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.