Oke, vroeger werden gamehallen als troosteloos gezien. Maar wist je dat arcadehallen tegenwoordig heel leuk zijn voor kinderen (en stiekem ook voor jezelf)? Wij zetten de leukste voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
1. Gamestate – Utrecht, Rotterdam, Kerkrade & Den Haag
In 2017 werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.
Lees verder onder de advertentie
2. Funhouse – Vlissingen
Kermisfananten kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast – dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.
Lees verder onder de advertentie
3. Bonami – Zwolle
Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo’n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.
Klassiek meets modern in deze gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!
Lees verder onder de advertentie
5. Funland – Scheveningen
Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.
Lees verder onder de advertentie
6. Toversluis – Sluis
In dit ‘family fun parc’ kunnen kinderen zich uitleven in het Game Kingdom op allerlei speeltoestellen: van de Roller Coaster tot ‘nieuwerwetse’ flipperkasten. Alle apparaten zijn te bespelen met een GameCard. Opwaarderen, insteken en spelen maar.
Lees verder onder de advertentie
7. Nationaal Videogame Museum – Zoetermeer
Hier kun je alle klassiekers spelen op meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten. Keuze genoeg dus. Ook leuk voor kinderfeestjes: er worden rondleidingen gegeven, je kunt lekker lunchen en daarna natuurlijk urenlang gamen.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).