Blogger Brandi vindt het jammer dat sommige ouders ervoor kiezen om niet veel of ver te reizen met hun kleine kinderen. Zij doet dit juist erg graag, en wel om de volgende redenen.
Lees verder onder de advertentie
Scary Mommy-blogger Brandi Jeter Riley heeft altijd gereisd met haar dochter, en ook nadat haar zoontje geboren werd bleef ze het globetrotter-virus houden. Reizen met baby’s, peuters of kleuters: zij juicht het van harte toe.
Lees verder onder de advertentie
Drie redenen hiervoor, volgens Bandi:
1. Nieuwe ervaringen leren baby’s al heel vroeg om flexibel te zijn
‘Mijn beide kinderen zijn heel flexibel als we ergens heen gaan. Ze passen zich makkelijk aan in een nieuwe omgeving en bij verschillende mensen. Ik weet dat dat komt omdat we ze altijd meenamen naar verschillende plekken toen ze klein waren. Ik hoefde ze niet eens uit te leggen hoe ze flexibel moesten zijn. Ze doen het van nature, dankzij alle ervaringen,’ zegt Brandi.
Sommige ouders zien er tegenop om met een kleintje te reizen (veel gedoe, gesleep met spullen, ze zijn nog zo klein…) Totaal onnodig, zegt Brandi: ‘Als je reist met een klein kind, kan je ‘m makkelijk in een draagzak om je buik meenemen, of in een kinderwagen. Mijn vriendin Virginia vergelijkt het met in je eentje reizen omdat je kunt doen wat je wilt zodra je de baby ergens geïnstalleerd hebt.’
Lees verder onder de advertentie
3. Kleine kinderen hebben geen verwachtingen van de reis
‘Baby’s hebben geen mening over wat je moet inpakken of over hoe het reisschema eruit moet zien, dus als je met weinig tot geen stress wilt reizen, ga dan vooral met een baby op pad. Het maakt niet uit wat je wilt doen of waar je naartoe wilt gaan, baby’s vinden alles oké,’ jubelt Brandi.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.