Heb jij een lief baby’tje of een gezellig peutertje thuis? Grote kans dat er mooie cadeaus onder de kerstboom liggen voor je kleine spruit. Maar wat als je ‘m zou geven wat-ie écht wil?
Lees verder onder de advertentie
Misschien krijgt je kind een leuk speeltje of een mooie knuffel. Of ben je meer van de praktische cadeaus en ligt er een fietsstoeltje, een badzitje of een setje kleren voor ‘m klaar. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat je kind écht wil hebben, had je waarschijnlijk allang in huis.
Cadeaus die je peuter écht wil
Deze hilarische video laat precies zien wat we bedoelen. “Cadeaus inpakken waarvan ik weet dat mijn peuter er wél mee zal spelen”, staat er boven de video. Vervolgens zien we een moeder een flesje water, de afstandsbediening van de televisie, haar autosleutels en een plastic bakje inpakken.
Grappige reacties
De reacties stromen binnen, de ene nog grappiger dan de andere. Want voor veel ouders is dit ontzettend herkenbaar. “Ik heb wat lege doosjes bij het cadeau van mijn 9 maanden oude baby gedaan. Ze gaat het geweldig vinden”, schrijft een moeder. “Dan moet ik mijn telefoon inpakken”, schrijft een ander. “Ik ga cadeaus voor mezelf kopen en mijn kind alleen de kartonnen doos en wat plakband geven, succes gegarandeerd.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.