Bij een scheur in je lievelingsbroek of het kapotte speelgoed van de kinderen denk je al gauw aan weggooien of iets nieuws aanschaffen. Maar waarom niet repareren? Deze redenen maken dat zeker de moeite waard.
Lees verder onder de advertentie
1. Voldaan en trots
Allereerst: repareren is leuk. Het gevoel dat je krijgt van iets zelf weten te maken en weer nieuw leven in te blazen, is het meer dan waard. Met recht kun je trots zijn op dat geschilderde kastje (plots weer hip), die grijpende speelgoedhijskraan of die fietsbel die weer rinkelt. Trots op jezelf en de kinderen trots op jou: lekker gevoel.
Lees verder onder de advertentie
2. Leerzaam
Waarom niet samen met de kinderen iets repareren? Doe dat gezellig tijdens het knutselen. Het uit elkaar halen van spullen vinden ze enorm spannend en is ook nog eens leerzaam. Zo kun je samen werken aan een oplossing en leert je kind dat je niet direct naar de winkel hoeft te rennen voor iets nieuws als iets kapot is.
Lees verder onder de advertentie
3. Gezelligheid met elkaar
Het maakt niet uit of je het vergeten bent- of nooit hebt geleerd. Er is altijd wel een buurvrouw of vriendin die goed is met naald en draad of juist iemand die van technische klusjes houdt, van wie je wat kunt leren. Tip: bij het lokale Repair Café repareer je samen kapotte spullen, krijg je direct deskundig advies, doe je heerlijke inspiratie op, terwijl je buurtbewoners ontmoet. Knuffels kun je repareren bij Repair Café Kids. Hier leren kinderen hun eigen speelgoed repareren.
Lees verder onder de advertentie
4. Budget blij
Dat kinderen best duur zijn, dat weet je inmiddels wel. Ergens nieuw leven inblazen is goed voor de portemonnee. Besparen door bijvoorbeeld speelgoed, meubels of kleding te (laten) repareren kan best wat opleveren.
Lees verder onder de advertentie
5. Goed voor het milieu
Een milieuactivist hoef je er niet voor te zijn. Maar je kunt door wat vaker wat te repareren (in plaats van weggooien), wel je steentje bijdragen aan de wereld van morgen. De afvalberg wordt zo immers kleiner. Door te repareren of te laten repareren doe je niet alleen iets goeds voor je portemonnee, maar het is nog duurzaam ook.
Lees verder onder de advertentie
Ook jij kunt repareren. Vind alles om zelf aan de slag te gaan op: repareerhet.nl of deel het op #waardeerhetrepareerhet
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Sara (37) was er klaar mee dat de mental load altijd op haar bordje kwam zonder enige waardering en dus besloot ze het een week aan haar man Daan over te laten.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De nachtmerrie van elke moeder: je raakt je kind kwijt. Het ene moment is ‘ie er nog, je knippert, en poef. Weg. Het overkwam ook Janna. Zij dacht dat haar dochter was ontvoerd.